ANM: Avertizare de cod portocaliu în județul Cluj și cod galben în Suceava și Neamț. Sunt prognozate descărcări electrice, grindină și vijelii

ANM: Avertizare de cod portocaliu în județul Cluj și cod galben în Suceava și Neamț. Sunt prognozate descărcări electrice, grindină și vijelii

ANM a emis sâmbătă, 6 iunie, mai multeavertizări de vreme rea și fenomene extreme, care vizează județul Cluj,Suceava și Neamț.

Meteorologii au transmis o avertizare de tip nowcasting cod portocaliu pentru județul Cluj, unde sunt prognozate descărcări electrice, grindină, aversecare vor cumula 25-30 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Potrivit ANM, între orele 16:30și17:30, sunt sub cod portocaliu localitățile: Baciu, Chinteni, Gârbău, Sânpaul, Panticeu, Aşchileu, Vultureni, Recea-Cristur,Hida, Cuzăplac, Dragu, Zimbo.

Cod galben de vreme rea în Suceava și Neamț

Specialiștii au pus și județul Suceava sub cod galben, între orele 16:15-18:00. Așadar, înzona muntoasă a județului Suceava și Neamț sunt așteptatefrecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, averse ce pot cumula 20-25 l/mpși intnsificări de scurtă durată ale vântului.

Prognoza meteo însăptămâna 8-14 iunie 2020

Meteorologii ANM au precizat că, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Totodată, cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Munților Apuseni. Excepție vor face regiunile estice și sud-estice unde cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare.

În Banat, mediile maximelor se vor situa între 26 și 28 de grade. Minimele vor avea cele mai scăzute valori în data de 3 iunie, cu medii regionale de 7 grade, dar în restul intervalului nu vor avea variații semnificative și se vor situa între 14 și 16 grade.

Gradul de instabilitate atmosferică se va menține relativ ridicat, astfel încât vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial și se vor manifesta cu o probabilitate mai mare în cursul după-amiezilor.

În Crișana, săptămâna va fi caracterizată de valori apropiate mediilor multianuale, cu valori mediate între 24 și 26 de grade, potrivit unui comunicat. Temperaturile minime, vor crește treptat și se vor situa între 12 și 14 grade.

Probabilitatea pentru fenomene specifice instabilități atmosferice va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză.

În Transilvania, în intervalul 8-14 iunie, nu vor fi variații termice semnificative, astfel că, în medie, maximele se vor situa între 24 și 26 de grade, iar minimele între 10 și 12 grade.

Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată.

În Maramureș, temperaturile se vor încadra între 24 și 26 de grade. Minimele vor fi constante, astfel că mediile acestora vor fi de 12-14 grade.

Instabilitatea atmosferică va avea un grad relativ accentuat de manifestare.

În Moldova, din data de 08 iunie, temperatura aerului va scădea ușor față de săptămâna anterioară, spre medii ale maximelor de 26-27 de grade. Media temperaturilor minime va avea valori de 14-15 grade.

Probabilitatea de apariție a fenomenelor specifice instabilității atmosferice va fi ridicată.

În Dobrogea, temperatura aerului va scădea ușor și până la sfârșitul intervalului de prognoză valorile termice diurne vor fi de 24-25 de grade, în medie regională. Media temperaturilor minime va fi de 16-17 grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată.

În Muntenia, temperatura aerului va scădea ușor și până la sfârșitul intervalului de referință, media maximelor va fi de 27-28 de grade. Minimele vor înregistra o medie de 15 grade Celsius.

Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi ridicată.

În Oltenia, mediile maximelor se va situa între 26 și 28 de grade, iar mediile minimelor vor fi cuprinse între 12 și 16 grade.

Probabilitatea pentru averse, va fi mai ridicată.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`