ANM anunță ploi torențiale și vijelii în toate regiunile României, până miercuri dimineață

ANM anunță ploi torențiale și vijelii în toate regiunile României, până miercuri dimineață
foto: Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o informare de instabilitate atmosferică temporar accentuată, care va fi valabilă până miercuri, ora 6.

ANM anunță ploi torențiale și vijelii în toate regiunile României, până miercuri dimineață

Astfel, potrivit specialiștilor, între 23 și 26 august, ora 6, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, în după-amiaza zilei de duminică, dar și în noaptea de duminică spre luni, la munte, în regiunile vestice ale teritoriului, nordice și centrale, iar apoi și în restul teritoriului. Se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină.

Totodată, în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Meteorologii notează că în regiunile sudice și sud-estice, duminică și luni, local va fi caniculă, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală va atinge și pe arii restrânse va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi, în general, de până la 34-35 de grade, iar duminică, izolat, până la 37 de grade în Lunca Dunării.

ANM a mai precizat că, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza informarea.

Vreme frumoasă în toată țara, duminică

Potrivit prognozei meteo pentru data de 23 august 2020, ziua de duminică aducevreme frumoasă în toată țara, semn că vara nu și-a ieșit încă din drepturi. Temperaturile vor fi ridicate în cea mai mare parte a teritoriului, caniculare chiar în jumătatea de sud a țării și în Moldova.

Concret, maximele din timpul zilei de duminică vor ajunge până la 37de grade Celsius în regiunea sudică a României și 34de grade Celsius în partea de nord. Indicele de temperatură – umezeală ITU va atinge pragul de 43de Unități. Cerul va fi variabil, temporar noros în centrul țării.

Vremea va fi frumoasă în toată țara, duminică, când meteorologii anunțătemperaturi caniculare în cea mai mare parte a teritoriului, mai ales în zonele sudice. Aici indicele de temperatură-umezeală ITU va depăși pragul critic de 80 de Unități. În zonele joase, în cursul dimineții și mai ales în timpul nopții vor mai fi condiții de ceață.

Cum va fi vremea în ultima săptămână de vară din 2020

În ceea ce privește săptămâna24 – 30 august,meteorologii anunță temperaturi caniculare în jumătatea de sud a teritoriului, dar și în regiunile sud-estice. În jumătatea de nord a țării se vor semnala perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, mai ales în prima parte a intervalului.

Cu toate acestea, pentru ziua de luni, meteorologii anunță vreme mai rece față de valorile înregistrate în weekend. Condițiile de instabilitate atmosferică se vor manifesta prin înnorări temporar accentuate, iar pe arii relativ extinse se vor semnala averse ce vor avea caracter torențial, însoțite de descărcări electrice. Izolat se vor înregistra căderi de grindină.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`