ANM anunță o vreme cu „10-12 grade peste normalul perioadei”. Florinela Georgescu: „Masa de aer foarte cald creează premisele apariției unor fenomene de instabilitate” (VIDEO)

ANM anunță o vreme cu „10-12 grade peste normalul perioadei”. Florinela Georgescu: „Masa de aer foarte cald creează premisele apariției unor fenomene de instabilitate” (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Vremea va fi frumoasă în următoarele două zile și cu temperaturi în creștere, a declarat directoarea executivă a ANM, Florinela Georgescu, miercuri, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac.

Florinela Georgescu (ANM), pe B1 TV, despre vremea din țară

Întrebată la ce să ne așteptăm, directoarea executivă a ANM a spus: „În următoarele două zile așteptăm o vreme frumoasă și cu temperaturi în creștere, care vor ajunge în partea de sud a țării, vineri și sâmbătă, până spre 34 de grade, ceea ce înseamnă 10-12 grade peste normalul perioadei în care ne aflăm”.

„Este foarte important să subliniem întâi acest lucru, pentru că această masă de aer foarte cald creează premisele apariției unor fenomene de instabilitate, odată cu extinderea ariei precipitațiilor”, a adăugat Florinela Georgescu.

Când vor începe precipitațiile

„Acestea vor începe cel mai probabil spre seara zilei de sâmbătă, dinspre partea de nord-vest a teritoriului, se vor extinde rapid și vor cuprinde mare parte a țării în cursul zilei de duminică și întregul episod se va termina cel mai probabil în noaptea de luni spre marți, urmând ca în acest interval, deci de sâmbătă seară și până luni noaptea, să fie zone ale țării unde cantitățile de apă acumulate să fie însemnate, însemnând posibil peste 80-100 de l/mp”, a continuat Florinela Georgescu.

„Din materialele pe care le-am avut în această dimineață și pe parcursul zilei de astăzi, anticipăm că zonele cele mai afectate ar putea fi Muntenia, partea de est a Olteniei, zona Carpaților Meridionali și de Curbură”, a mai spus directoarea executivă a ANM.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`