ANM anunță că precipitațiile vor cuprinde treptat întreaga țară. Mihai Huștiu: O vreme destul de schimbătoare, un tablou de început de iarnă autentic (VIDEO)

ANM anunță că precipitațiile vor cuprinde treptat întreaga țară. Mihai Huștiu: O vreme destul de schimbătoare, un tablou de început de iarnă autentic (VIDEO)
Sursa foto: Kim Newberg from Pixabay

Precipitațiile se vor extinde ca arie dinspre partea de sud-vest a țării și vor cuprinde treptat întreaga țară, a declarat Mihai Huștiu, meteorolog de serviciu ANM, miercuri, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriea Mihai.

Mihai Huștiu (ANM), pe B1 TV: Precipitațiile vor cuprinde treptat întreaga țară

„Din această seară ne așteptăm ca precipitațiile să se extindă ca arie dinspre partea de sud-vest a țării, să cuprindă treptat întreaga țară. Ne așteptăm la precipitații mai ales sub formă de ploaie și lapoviță, dar în Moldova și în zonele montane vor predomina ninsorile și se depune strat de zăpadă. De asemenea, în condițiile în care și temperaturile sunt destul de coborâte, izolat sunt condiții de polei și vântul începe să devină așa, moderat, cu intensificări aici, în partea de sud-est, în Muntenia și în Dobrogea, unde așteptăm viteze ale vântului de 40-50 de km/h. Această informare va fi valabilă din această seară până vineri dimineață, la ora 8, interval în care spuneam că vor fi precipitații”, a spus Mihai Huștiu.

„De vineri dimineață mai rămân precipitațiile în partea de sud-est a țării, în Dobrogea, vestul Munteniei, sudul Moldovei, și acestea vor fi mixte, asociate temporar și cu intensificări ale vântului. Până sâmbătă dimineață vor mai fi aceste precipitații”, a continuat meteorologul ANM.

„Cât privește regimul termic, dacă astăzi avem o zi plăcută, cu 7-8 grade, chiar 10 grade prin partea de sud-est a țării, mâine vremea se răcește, cu temperaturi destul de coborâte în Moldova, -1, 0 grade la prânz, 1-2 grade cel mult în Capitală, așadar, o vreme mai rece față de normal, vineri. Mai bate și vântul și senzația de frig este amplificată de rafalele de vânt de 35-40 de km/h, urmând ca ziua de vineri să arate cam la fel din punct de vedere termic”, a adăugat el.

„O noapte mai rece ar fi noaptea de vineri spre sâmbătă și sâmbătă spre duminică, când temperaturile ar putea coborî până spre -8, -9 grade, prin depresiuni, posibil chiar -10 grade. În schimb, valorile termice diurne mai cresc puțin – ziua, temperaturi în weekend de 7-8 grade prin partea sudică. Cu alte cuvinte, o vreme destul de schimbătoare, mai apare și ceața, nebulozitatea joasă, prin zonele de câmpie și de podiș. Un tablou așa, de început de iarnă autentic, cu aceste precipitații mai ales sub formă de ninsoare în Moldova și în zonele de munte”, a mai spus Mihai Huștiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`