Majoritatea românilor cresc animale domestice pe care ulterior le sacrifică pentru a fi mâncare, însă carnea acestora este apreciată și de străini.
Deși mulți români cresc ovine, carnea de ied a devenit o raritate pe mesele acestora, în ciuda faptului că este mult mai benefică decât carnea de pui care, de exemplu, are mai mult colesterol.
Chiar dacă țara noastră ocupă un loc fruntaș la creșterea animalelor pentru export, din ce în ce mai puține ajung pe mesele noastre. De asemenea, acest aspect a fost remarcat și cu ocazia Paștelui, când oamenii au fost mult mai interesați de carnea de miel, ci nu cea de ied, care ajunsese să fie mai ieftină și cu 5 lei kilogramul, scrie Click.
Carnea de ied oferă cel mai mic procent de grăsime, față de alte animale crescute de români.
Totodată, faptul că sunt crescute într-un mediu relaxant, și nu într-unul industrial, carnea lor este mult mai bogată în proteină.
„Carnea de ied şi carnea de capră au mai puţină grasime datorită regimului de viaţă. Caprele nu sunt crescute în regim industrial, şi nu sunt supuse un regim intensiv de creştere. Ele cresc în natură, sunt hrănite natural, de aceea carnea lor este bogată în proteine”, a declarat medicul nutriţionist Corina Zugravu, conform realitatea.net.