Ani de foc peste România. Încălzirea globală va „topi” Bucureștiul în fiecare vară, în viitor

Ani de foc peste România. Încălzirea globală va „topi” Bucureștiul în fiecare vară, în viitor
Sursa foto: Shutterstock

Estimările experților privind încălzirea globală sunt alarmante. Bucureștiul se va „topi” peste 60 de ani. În Capitală va fi la fel de cald cum este acum în Macedonia de Nord, iar în Brașov cum este în Lombardia.

Estimările meteorologilor români, îngrijorătoare

Cel puțin așa arată o hartă interactivă realizată de un cercetător american de la Universitatea Maryland. Și estimările meteorologilor români sunt la fel de îngrijorătoare, scrie Știrileprotv.

Mai exact, potrivit cercetătorilor, la București va fi cum e acum in Negotino, Macedonia de Nord – cu peste 7,7 grade mai cald vara si cu 5,8 grade mai cald iarna. Brașovul va avea clima din Lombardia de astăzi, iar la Constanța vremea va fi cum e cea din Grecia, acum.

Consultant în turism: Încălzirea globală ne schimbă pe termen scurt planurile de vacanță

Amintim că, încălzirea globală ne schimbă planurile de vacanță, a declarat Cristian Pitulice, consultant în turism, marți, la Știrile B1 TV prezentate de Andreea Moraru.

Întrebat dacă fenomenul ajunge să ne schimbe pe termen mediu și lung planurile de vacanță, Cristian Pitulice a spus: „Ne schimbă pe termen scurt, nu mai vorbim de termen mediu și lung. Acum 5-6 ani vorbea de termen mediu, dar acum suntem în plină schimbare și asta se vede și în dinamica rezervărilor, și în modalitatea în care oamenii își fac planurile de vacanță”.

„De exemplu, anul acesta, deși luna august este foarte bine rezervată, constatăm că avem rezervări foarte bune, adică mult mai bune procentual, pe capetele de sezon atât în Grecia, cât și în celelalte destinații mediteraneene. Vorbesc de Spania, de Malta, de Cipru, de Italia”, a adăugat consultantul în turism.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
10:05 - Autoritățile anunță controale pe Transfăgărășan și câte două amenzi pentru cei care se opresc să hrănească urșii. Păștinaru: Vom face aceste controale și pe Valea Prahovei (VIDEO)
09:50 - Kate Middleton și Prințul William s-au bucurat de excursii în această vara. Au fost însoțiți de copii
09:41 - Mihai Fifor: Reforma pensiilor a fost o operațiune extrem de migăloasă și s-a făcut la timp, așa cum a fost promisă de premierul Ciolacu. Guvernul face eforturi consistente ca să fie o reușită (VIDEO)
09:31 - Brad Pitt și George Clooney au dansat 4 minute în timp ce publicul aplauda premiera filmului „Wolfs” la Veneția
09:23 - Ionuț Stroe, despre recalcularea pensiilor: Modalitatea de calcul este una digitalizată, este una negociată și făcută împreună cu Comisia Europeană. Ea încurajează munca și răsplătește contributivitatea (VIDEO)
09:05 - Două persoane ucise într-un atac aerian asupra Liovului, oraș din vestul Ucrainei. Loviturile rusești din timpul nopții au vizat și Kievul
09:00 - Cum va fi vremea miercuri, 04 septembrie. Canicula persistă într-o regiune
08:53 - Miniștrii ucraineni demisionează. Kievul a anunțat remanierea guvernului: „Este o criză intelectuală şi de personal la care autorităţile închid ochii”
08:53 - Colegul lui Ianis de la națională a oferit detalii despre starea prin care trece fotbalistul lui Rangers: „Și eu aș fi la fel în locul lui”
08:35 - Două persoane înjunghiate într-un bar din Gorj, după un scandal legat de niște baloți de paie