ANI cere Comisiei de Cercetare a CA Constanţa verificarea veniturilor deputatului Cristian Rizea

ANI cere Comisiei de Cercetare a CA Constanţa verificarea veniturilor deputatului Cristian Rizea
Foto: replicaonline.ro

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) cere Comisiei de Cercetare de pe lângă Curtea de Apel Constanţa verificarea averii deputatului PSD Cristian Rizea în timpul mandatului de parlamentar, sesizând totodată Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combatarea Spălării Banilor (ONCSB) privind tranzacţiile bancare realizate de acesta, se arată într-un comunicat de presă ANI.

Potrivit inspectorilor de intergritate, în cazul lui Cristian Rizea există diferenţe semnificative în cuantum de 1.264.024,83 lei, între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada 19 decembrie 2008 – 31 decembrie 2010.

De asemenea, în comunicatul de presă se dezvăluie existenţa unor tranzacţii bancare suspecte, în valoare de 3.033.765,7 lei şi 199.600 de euro şi existenţa unor tranzacţii comerciale suspecte şi elemente privind posibila încălcare a obligaţiile fiscale prevăzute de Legea 571/2003 privind Codul Fiscal.

Inspectorii au mai constatat că din averea deţinută de Cristian Rizea şi soţia lui Josette Ane-Marie, în perioada 19 decembrie 2008 – 31 decembrie 2010, în valoare de 327.911 lei, au fost identificate părţi de natură nejustificată conform datelor înscrise în evidenţele fiscale.

În ceea ce priveşte tranzacţiile bancare, cei doi soţi deţin 5 conturi bancare deschise la Unicredit Ţiriac Ban. Prin intermediul unuia dintre conturile în lei, la data deschiderii acestuia, au fost efectuate plăţi către tiularii de cont, în cuantum total de 3.033.765,7 lei şi 199.600 euro. Sumele au fost extrase intergral în aceeaşi zi de către deputatul Rizea.

Agenţia Naţională de Intergritate a mai constatat că în martie 2006, Josette Ane-Marie a transferat dreptul de proprietate asupra a două apartamente situate în Bucureşti către Jana Sterian, contra sumelor de 210.000 lei şi respectiv 186.447,80 euro.

În 2008 Cristian Rizea şi soţia sa au obţinut venituri în cuantum total de 15.567 de lei şi au efectuat cheltuieli care depăşesec veniturile realizate, respectiv 205.056,7 lei.

Astfel, inspectorii de integritate au sesizat Comisia de Cercetare de pe lângă Curtea de Apel Constanţa pentru începerea unui control cu privire la averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării mandatului de deputat de către Rizea.

Totodată ANI a sesizat Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, pentru a verifica tranzacţiile bancare suspecte, rezultate în urma activităţii de evaluare a averii deputatului PSD.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)