ANI anunță că a găsit o diferență de peste 1,15 milioane lei între veniturile și averea reală a lui Cătălin Ioniță, fost șef al Poliției Române și al DGA
Agenția Națională de Integritate a anunțat, miercuri, că a constatat existența unei diferențe nejustificate de peste 1,15 milioane lei între averea dobândită și veniturile realizate împreună cu familia de Alexandru Cătălin Ioniță, fost director general al Direcției Generale Anticorupție din MAI, în perioada exercitării funcției publice.
Cătălin Ioniță, care a fost și șef al Poliției Române, a fost retras de la conducerea DGA după ce a rămas fără ORNISS, aviz care permite accesul la informații secrete și care îi era necesar pentru exercitarea funcției.
Sursele G4Media spun că Ioniță a vrut să se pensioneze în 2018, când DNA l-a inculpat într-un dosar de corupție, dar ministrul de Interne de la acel moment, Carmen Dan, a refuzat deoarece MAI fusese în centrul unui scandal privind pensionările anticipate. Cătălin Ioniță a încercat apoi să se pensioneze și din motive medicale, dar nu a reușit întrucât nu ar fi îndeplinit condițiile, au mai precizat aceleași surse.
Cătălin Ioniță a fost șef al Poliției Române timp de cinci luni, în 2018, dar a dezvăluit public că ar fi acceptat funcția în urma unor presiuni. Totodată, a susținut că ar fi fost pus să își scrie demisia înaintea unei deplasări în SUA și că familia sa ar fi fost filată.
DNA l-a urmărit penal pentru trafic de influență și fals în declarații, dar în 2019 a anunțat că a clasat dosarul.
În 2021, Cătălin Ioniță a fost lăsat fără titlul de doctor pentru plagiat. Susținuse teza în 2012 la Academia de Poliție.
ANI a găsit o diferență de peste 1,15 milioane lei între veniturile și averea reală a lui Cătălin Ioniță
ANI a anunțat că a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București.
„Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către IONIȚĂ ALEXANDRU CĂTĂLIN, împreună cu familia, în perioada exercitării funcției publice.
Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum și despre existența diferențelor semnificative. IONIȚĂ ALEXANDRU CĂTĂLIN a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, se arată în comunicatul ANI.