Angajaţii HoReCa de pe Valea Prahovei s-au vaccinat în proporţie de peste 50%

Angajaţii HoReCa de pe Valea Prahovei s-au vaccinat în proporţie de peste 50%
Foto: Hepta - Zuma Press / Md Rafayat Haque Khan

Angajaţii sectorului HoReCa de pe Valea Prahovei sunt vaccinaţi anti-COVID-19 în proporţie de peste 50% şi în unele cazuri chiar de 100%, în funcţie de specificul fiecărei unităţi, potrivit reprezentanţilor acestora din cadrul unei întâlniri care a avut loc, vineri, la sediul Prefecturii Prahova.

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii, întâlnirea iniţiată de prefectul Cristian Ionescu a avut drept scop informarea privind calendarul măsurilor de relaxare adoptate recent de Guvern şi analizarea procentajului de vaccinare în rândul angajaţilor HoReCa pe Valea Prahovei.

La această întâlnire, alături de prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu și subprefectul Alexandru Vane au participat reprezentanții mai multor companii cu un număr mare de angajați, însoțiți de reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie Prahova, Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii, dar și ai Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova.

La discuție a participat de asemenea și un reprezentant al Direcției de Sănătate Publică Prahova care a informat invitații cu privire la posibilitatea pe care o au agenții economici de a solicita vaccinarea personalului și a familiilor acestora cu prioritate, fie într-un centru de vaccinare fix, fie prin intermediul unei echipe mobile de vaccinare, care se deplasează la sediul acestora.

„Conform datelor centralizate de reprezentanţii HoReCa la nivelul judeţului Prahova, în momentul de faţă, angajaţii sunt deja vaccinaţi în majoritatea locaţiilor într-o proporţie de 50% până la 100%, în funcţie de specificul fiecărei unităţi. (…) Conform opiniilor enunţate în cadrul discuţiilor, un procent ridicat de vaccinare în rândul angajaţilor HoReCa înseamnă un mediu sigur pentru turiştii care doresc să îşi petreacă timpul liber sau vacanţele în locaţii din judeţul Prahova.

Aceștia sunt pregătiți să-și desfășoare activitatea în noile condiții și totodată, promovează campania de vaccinare împotriva Covid-19 în rândul angajaților, pentru o revenire la normalitate în cel mai scurt timp.”, precizează sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)