Angajații ANAF vor spor de 20% la salariu pentru suprasolicitare neuropsihică, deși au deja unul de 15% pentru condiții vătămătoare

Publicat: 31 08. 2023, 20:00
Actualizat: 31 08. 2023, 20:07
Foto: Ministerul Finanţelor / Facebook

Sute de angajați de la Antifrauda ANAF vor un spor de suprasolicitare neuropsihică de 20% la salariul de bază, deși acesta a fost eliminat printr-o lege în 2017.

Acest lucru nu i-a împiedicat pe unii angajați să dea în judecată statul pentru a-l câștiga. Astfel s-a ajuns ca astăzi să fie 264 de dosare pe rol, fiind 658 de reclamanți, potrivit Hotnews.

În Ministerul Finanțelor – ANAF există deja un spor pentru condiții vătămătoare de 15% din salariul de bază.

Însă angajații din ANAF pretind și un spor pentru suprasolicitare neuropsihică, similar cu cel pe care îl primesc judecătorii, magistraţii-asistenţi, inspectorii judiciari, personalul auxiliar de specialitate, care ajunge până la 25%.

Sindicaliștii declanșează conflictul de muncă la nivelul Ministerului de Finanțe

Sindicatul Naţional Finanţe Publice anunță declanşarea conflictului de muncă și se pregătește de grevă generală.

Conflictul de muncă a fost declanşat că urmare a neidentificării şi neimplementării unor soluţii reale, concrete la revendicările salariaţilor, au mai anunțat sindicaliștii.

„Sindicatul Naţional Finanţe Publice – SindFISC, prin Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) – organizaţie sindicală la care este afiliat, a hotărât declanşarea conflictului de muncă la nivelul grupului de unități constituit din Ministerul Finanțelor şi instituțiile din subordinea acestuia, şi anume: Aparatul Propriu al Ministerul Finanțelor, Agenția Națională de Administrare Fiscală – ANAF (aparat propriu cu instituțiile din subordine: Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili – DGAMC și Direcțiile Generale Regionale ale Finanțelor Publice – DGRFP-uri), Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor – ONPCSB, Oficiul Național Pentru Achiziții Centralizate – ONAC, Autoritatea Vamală Română – AVR, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc – ONJN şi Autoritatea pentru Supravegherea Publică a Activității de Audit Statutar – ASPAAS”, potrivit unui comunicat de presă.