Sindicaliștii cer ministrului Educației ca angajații din învățământ să fie vaccinați antigripal gratis

Sindicaliștii cer ministrului Educației ca angajații din învățământ să fie vaccinați antigripal gratis
Foto. Inquam Photos / Octav Ganea

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) solicită ministrului Educației, Monica Anisie, ca angajații din sistemul preuniversitar să fie vaccianți gratuit pentru a preveni situații ca cea din prezent în care un număr mare de cazuri de gripă au fost înregistrare în școli.

„În condiţiile în care, în prezent, există unităţi de învăţământ în care sunt epidemii de gripă, iar prin bugetul de stat pe 2020 nu s-au asigurat fondurile necesare pentru vaccinarea salariaţilor din învăţământul preuniversitar, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) vă adresează rugămintea de a face o analiză, la nivel naţional, a fondurilor necesare pentru asigurarea vaccinării personalului din învăţământ împotriva bolilor infecto-contagioase, astfel încât să fie solicitate aceste fonduri la prima rectificare bugetară”, se arată în solicitarea înaintată de sindicaliști.

FSLI mai cere ministrului Educație ca, împreună cu Ministerul Sănătății, să elaboreze nomenclatorul bolilor profesionale pentru personalul din învăţământ.

Reamintim că, doar în ultimele zile, pest 81.000 de infecții respiratorii au fost înregistrate la nivel național. De la începutul sezonului, au fost confirmate la nivel naţional peste 240 de cazuri de gripă, iar trei persoane au decedat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`