Angajați ai CFR, în grevă spontană. „Toate prețurile au crescut, facturile cresc, iar ei nu mai au cu ce să le plătească”

Angajați ai CFR, în grevă spontană. „Toate prețurile au crescut, facturile cresc, iar ei nu mai au cu ce să le plătească”
Foto: Mihai Bobriuc / Facebook

Grevă spontană la CFR. Angajații care se ocupă cu repararea locomotivelor au venit la serviciu, dar nu lucrează. Rodrigo Maxim, președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, a declarat că oamenii sunt nemulțumiți deoarece le sunt înghețate salariile, deși prețurile și facturile sunt tot mai mari.

Angajați CFR, în grevă. Sunt nemulțumiți de înghețarea salariilor

„Cei intrați în grevă au salariul minim, nu înțeleg de ce oameni calificați nu pot să își mai asigure existența.

Toate prețurile au crescut, facturile cresc, iar ei nu mai au cu ce să le plătească”, a declarat Rodrigo Maxim, potrivit Digi24.

Angajații CFR așteapă ca ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu (PSD), să le explice de ce a abandonat transportul feroviar.

Liderul de sindicat a mai afirmat că, pentru moment, trenurile circulă după orarul stabilit, dar acest lucru nu se va mai întâmpla dacă angajații care repară locomotivele vor opri lucrul din nou.

Salariile din sistemul bugetar, înghețate. Sunt două excepții

Vineri, Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor, a confirmat că salariile din sectorul bugetar vor fi înghețate anul viitor, cu două excepții: „Din perspectiva legii salarizării, avem o prorogare aplicării legii 153, cu excepția a două sectoare – Sănătate și Educație”.

„Nu e vorba numai despre salarii în ţara asta, e vorba de bani pentru dezvoltare, este vorba de a ajuta comunităţile locale. Statul ar trebui să iasă din acel permanent ”n-am” și să găsească resurse.

Asta a fost echilibrarea pe Educaţie şi ştiu că sunt şi ale categorii socio-profesionale care aşteaptă (creștri de salarii) şi unde am rămas angajaţi să găsim o soluţie. Dacă facem ce ne-am propus în program, vom găsi soluţii”, a mai declarat Adrian Câciu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`