Andronic, noi dezvăluiri despre Sebastian Ghiță. Cum a fost reținut acesta și cum a trăit în închisoare

Andronic, noi dezvăluiri despre Sebastian Ghiță. Cum a fost reținut acesta și cum a trăit în închisoare
Foto: Adevărul

Dan Andronic a făcut noi dezvăluiri despre întâlnirea pe care a avut-o cu Sebastian Ghiță în Serbia și despre cum a fost reținut acesta de către autoritățile din Belgrad.

Totul s-a petrecut în noaptea de 13-14 aprilie 2017, în jurul orei 22.30, ora Belgradului. Fratele său, care era urmărit, a aterizat la Istanbul pe 13 aprilie, a închiriat o mașină și a plecat spre Serbia. Întâi s-au văzut în casa lui Ghiță, apoi s-au dus la un restaurant să mănânce. Atunci erau deja luați în supraveghere de polițiști.

Imediat cum s-au așezat la masă, unul dintre polițiștii în civil i-a făcut o poză cu telefonul și a trimis-o spre identificare și confirmare. Imediat ce au primit răspunsul, vreo 20 de polițiști cu veste pe care scria INTERPOL au dat năvală, le-au cerut actele și i-au reținut.

Ghiță s-a uitat în jur dacă poate să fugă, era blocat din toate părțile, mai scrie Andronic, pentru EVZ.

Întrebat de Andronic de ce a ales să prezinte acte false, Ghiță a răspuns că așa s-a gândit pe moment, că a învățat din baschet că meciul se joacă până în ultima secundă. Ghiță i-a mai spus că a crezut că sunt polițiști români și că și i-a fost frică, dar s-a mai liniștit când a fost dus la o secție de poliție sârbească.

”Întrebarea fundamentală este cum a trecut frontiera, pe unde și dacă avea vreo interdicție în acel moment. N-am scos nimic de la el, decât o poveste pe care nu are rost să o redau. Nu cred că mi-a spus adevărul, așa că n-are rost să-l transmit mai departe. Cum a ajuns în Serbia, nu m-am lămurit, dar am motive să cred că a făcut-o printr-un punct de frontieră românesc, după cum bănuielile că a fost ajutat să treacă granița nu mi le-a înlăturat”, a mai scris Andronic, pentru EVZ.

El a mai susținut că Ghiță nu a trecut prin nouă țări europene, așa cum s-a speculat, ci că s-a aflat tot timpul în Serbia. Numai că pe lista persoanelor suspectate că ar putea lua legătură cu el figurau peste 20 de persoane care erau urmărite peste tot în Europa.

Ghiță i-a mai spus că, odată ajuns în arestul din Belgrad, a fost repartizat într-un bloc special în care erau cei supuși procedurilor de extradare, condițiile fiind aproape la nivelul unui spital din România. Avea cam nouă metri pătrați alocați, stătea într-o celulă în care mai erau încă trei deținuți, se plimba două ore pe zi, avea televizor, acces la ziare și știri prin teletext. El dormea în patul de sus, lângă geam. Avea acces și la magazinul închisorii și-i plăcea să-și cumpere ciocolată.

Andronic a mai scris că Ghiță a învățat sârbește suficient de bine cât să comande la restaurant și să dea adrese taximetriștilor.

Totodată, el a precizat că Sebastian Ghiță nu a cerut azil politic în Serbia, pentru că încă se judecă mandatul de arestare european.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”