Andrew și Tristan Tate pot părăsi teritoriul României. Ce au decis magistrații de la Tribunalul București în cazul celor doi

Andrew și Tristan Tate pot părăsi teritoriul României. Ce au decis magistrații de la Tribunalul București în cazul celor doi
Sursa Foto: Hepta.ro

Frații Tate, Andrew și Tristan sunt liberi să părăsească teritoriul României, asta după ce Tribunalul București a hotărât, vineri, să mențină măsura preventiva a controlului judiciar, dar frații Tate pot părăsi România. Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare, de către DIICOT.

Andrew și Tristan Tate sunt liberi să părăsească România

Magistrații s-au pronunțat în favoarea lui Andrew și Tristan Tate, ridicând restricțiile privind călătoriile lor în cadrul Uniunii Europene.

„În baza art. 207 C.proc.pen., menţine măsura controlului judiciar față de inculpații TATE III EMORY ANDREW, TATE TRISTAN, NAGHEL GEORGIANA-MANUELA Și RADU ALEXANDRA-LUANA, până la o noua verificare a măsurii preventive dar nu mai târziu de 60 de zile. În baza art. 2081 C.p.p. rap la art. 215 alin. 1,2, 8 şi 9 C.p.p. dispune înlocuirea obligaţiei inculpaților TATE III EMORY ANDREW şi TATE TRISTAN de a nu părăsi teritoriul României cu obligaţia inculpaților de nu părăsi limita teritorială a Uniunii Europene, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată.”, se arată în decizia instanței, conform Adevărul.

Ce a spus avocatul fraților Tate

Avocatul lui Andrew și Tristan, Eugene Vidineac, a spus că aplaudă decizia de astăzi și că cei doi sunt recunoscători instanțelor pentru că au avut încredere în ei:

„Acceptăm și aplaudăm decizia de astăzi a instanței, pe care o consider o reflectare a comportamentului exemplar și a asistenței clienților mei. Andrew și Tristan sunt în continuare hotărâți să își reabiliteze numele și reputația; cu toate acestea, ei sunt recunoscători instanțelor pentru că au avut încredere în ei”, a spus avocatul.

Amintim că Andrew şi Tristan Tate, cu dublă cetăţenie, britanică şi americană, dar şi două tinere complice au fost trimişi în judecată de DIICOT, pe 20 iunie 2023, fiind acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat, în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic, destinate difuzării contra cost pe site-uri de profil. Din aceste activităţi, inculpaţii ar fi obţinut importante sume de bani.

Infracţiunile reţinute în sarcina lor sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată, viol în formă continuată (două acte materiale), acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, lovire sau alte violenţe şi instigare la această infracţiune.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori