Andrei Pleșu, ironic la adresa prezentatoarei Denise Rifai: O vietate arătoasă, în varianta carnasier. Moderatoarea TV: Sper să-l conving și de restul calităților mele

Andrei Pleșu, ironic la adresa prezentatoarei Denise Rifai: O vietate arătoasă, în varianta carnasier. Moderatoarea TV: Sper să-l conving și de restul calităților mele
Foto: EVZ

Viața politică pestriță din România nu te lasă să stai deoparte, afirmă Andrei Pleșu. Oricât s-a ținut de tare să nu comanteze deciziile luate de aleși, scriitorul a recidivat când președinta PNL a făcut niște invitații pentru alegerile parlamentare MONUMENTALE.

Tot încerc să-mi văd de treabă. Să mă abțin. Dar nu e ușor. Realitatea românească de azi e năvalnică. N-o poți stăvili, marginaliza, evacua, domestici. (…) Uite, de-o pildă, deunăzi. Aflu siderat că o jurnalistă de la Realitatea TV e invitată să împrospăteze Partidul Național Liberal, cu farmecul și competențele ei”, scrie Pleșu într-un articol pentru dilemaveche.ro.

Este vorba despre Denise Rifai, “jurnalista” care a reușit să se facă de râs în repetate rânduri la dezbaterile care au avut loc cu ocazia alegerilor locale din iunie.

Întîmplarea face că, în cîteva rînduri, trăisem, ca telespectator, experiențe de neuitat cu respectiva doamnă. O văzusem în dialog cu politicieni de toate culorile, etalînd o dezinvoltură amețitoare și amuțitoare. Arătoasă, în varianta carnasier, nărăvită în saltul la beregată, doamna cu pricina stîrnea simultan panică, rîs și stupoare. Cutare candidat la Primărie spune că vrea să dea tonul pentru București. „De ce tonul și nu păstrăvul?“ – intervine, șugubeață, moderatoarea. Ce umor! Ce fantezie! Ce spontaneitate! Într-o altă convorbire, auzind cuvîntul „împreună“, aceeași doamnă se gîndește imediat (și o mărturisește cu o dezarmantă sinceritate) la „împreunare“, în cuplu sau în grup! Alt interlocutor e scos la tablă pentru a defini termenul „document“. În general, „tactica“ nărăvașei ziariste este atacul volubil. Întrebi (cu mîna pe bici) și nu lași vreme pentru răspuns; dai un cap în gură și, cînd e să primești o ripostă, spui, tehnic: Publicitate!”, povestește filosoful.

Denise Rifai este caracterizată de scriitor ca fiind “o vietate” căreia nu se știe cine i-a explicat că a fi gazetar “e a nu da doi bani pe discernămînt, politețe, bun-gust”.

E preferabil stilul „măciucă“, gherila zglobie, ciufuleala invitatului. Telespectatorul nu trebuie să afle, de-a lungul emisiunii, mai nimic. Doar că doamna din studiou e „tare“, „foarte tare“, un amestec de gheare și șuturi. O fiară”, afirmă fostul consilier prezidențial.

Această Denise rifai este dorită cu ardoare de Alina Gorghiu în echipa PNL-iștilor.

Și-o dorește fierbinte ca trufanda electorală. Vom avea, deci, pe scenă, două fete vesele”, conchide Pleșu.

În urma acestui articol, Denise Rifai a postat pe Facebook un text în care spune că vrea să-l convingă pe Andrei Pleșu și de restul calităților sale.

"Upssss! Asta de la domnul Plesu e grea, nu la fel ca si comentariile unora ca Toader Paleologu, Cornel Nistorescu, Radu Moraru sau alte colege 😉 din viata publica, al caror substrat l-am detectat. Dar mie tot imi place domnul Plesu! Am observat ca si dansul apreciaza anumite laturi ale mele, dar care NU conteaza in actualul context :-)))) Sper insa sa am ocazia sa-l conving de restul calitatilor pe care eu cred ca le posed, asta chiar ar conta! 🙂
PS: Si toate acestea,
de la o propunere de candidatura din partea unui presedinte tot femeie, propunere la care inca cuget daca sa o accept sau nu, dupa cum am anuntat. In conditiile in care coruptii care isi reinnoiesc mandatele nu prea sunt deranjati de catre "deontologi", iar rudele, complicii si bodyguarzii (da!) unora dintre sefi vor avea loc pe liste. Tara trista, plina de umor(i)… ", a scris Denise Rifai pe rețeaua de socializare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`