Andrei Baciu: Până pe 21 martie inclusiv s-au înregistraţi 5.074 de doze pierdute

Andrei Baciu: Până pe 21 martie inclusiv s-au înregistraţi 5.074 de doze pierdute
Foto: facebook.com/Andrei.Baciu

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că până pe data de 21 martie s-au înregistrat 5.074 de doze de vaccin pierdute, acestea reprezentând 0,20% din totalul dozelor utilizate.

„Până pe 21 martie inclusiv s-au înregistraţi 5.074 de doze pierdute care reprezintă 0,20% din totalul dozelor utilizate pentru motive deja bine cunoscute, neinputabile, fie au fost deteriorate flacoanele, fie prin spargere”, a afirmat el.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii dozele fie au suferit accidente în decursul transportului, fie s-au spart.

„Vorbim de doze care au fost irosite pentru motive neimputabile, diverse chestiuni, fie de transport sau accidente cu flaconul în sine, chestiunile clasice care s-au întâlnit şi până acum”, a mai spus Andrei Baciu.

Câte doze primește România în perioada următoare și când va sosi prima tranșă de la Johnson & Johnson

Secretarul de stat Andrei Baciu, vicepreședintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19, a prezentat calendarul de livrare a dozelor de vaccin anti-COVID-19 pentru perioada următoare și pentru luna aprilie, când cel mai probabil România va recepționa și o primă tranșă din serul produs de Johnson & Johnson, cel mai recent aprobat pentru utilizare la nivelul UE.

„Cu privire la dozele de vaccin, până în acest moment, România a recepționat 3.622.689 de doze de vaccin. Au fost distribuite 2.567.347 de doze de vaccin”, a declarat vicepreședintele CNCAV, în conferința de presă organizată marți.

„Cu privire la calendarul livrărilor din perioada următoare, nu sunt schimbări semnificative față de săptămâna trecută. În linii mari, vorbim de 345.000 de doze recepționate deja de la Pfizer pentru această săptămână, la fel și săptămâna viitoare, cu un surplus de 120.000 în fiecare din aceste două săptămâni. Moderna, în această săptămână, vor veni în cursul zilei de vineri 162.000 de doze. La fel și pentru AstraZeneca, 48.000 de doze, din nefericire cu 330.000 mai puțin decât cele anunțate inițial, și anume 378.000 de doze”, a afirmat Andrei Baciu.

El a menționat că, practic, pentru martie, este vorba despre un total de circa 2,2 milioane de doze.

„Pentru aprilie lucrurile nu s-au schimbat. Aproximativ 2 milioane de doze de vaccin produs de BioNTech-Pfizer. Un minim de 249.000 de doze produse de Moderna, sperăm să ajungă chiar mai mult, până la un maxim de 330.000. Pentru vaccinurile produse de AstraZeneca vorbim de aproximativ 879.000 de doze. Pentru vaccinul produs de Johnson & Johnson, primele doze vor sosi cel mai probabil în luna aprilie, undeva în jur de 100.000 de doze. Cunoaștem și diferențele deja față de celelalte două tipuri de vaccinuri”, a mai spus secretarul de stat Andrei Baciu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot
13:18 - Scandal la Episcopia Sălajului: Vicarul instituției, reținut după ce ar fi furat din vistierie o sumă uriașă de bani
12:54 - Pensionarii care vor primi o pensie mai mică sau deloc în noiembrie. Ce spune Casa de Pensii despre aceste cazuri