Andrei Baciu: În luna aprilie, campania de vaccinare se va accelera prin trei flancuri de luptă (VIDEO)

Andrei Baciu: În luna aprilie, campania de vaccinare se va accelera prin trei flancuri de luptă (VIDEO)
Foto: facebook.com/guv.ro

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a făcut o serie de precizări, luni seară, în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat, în legătură cu felul în care se va desfășura campania națională de vaccinare anti-COVID-19 în următoarea perioadă. ”Campania de vaccinare se va accelera prin trei flancuri de luptă”, a anunțat Andrei Baciu.

Andrei Baciu:Pe 13 aprilie, deschidem încă 144 de cabinete suplimentar față de cele existente deja

Potrivit oficialului guvernamental, în luna aprilie, autoritățile plănuiesc, printre altele, să finalizeze procedurile necesare pentru ca vaccinarea anti-COVID-19 să se poată desfășura și în cabinetele medicilor de familie.

”În luna aprilie, campania de vaccinare se va accelera prin trei flancuri de luptă. În primul rând, de mâine (marți – n.r.) se deschid 12 noi cabinete, pentru care a început programarea de pe 2 aprilie, în mai multe județe.

Pe 13 aprilie, deschidem încă 144 de cabinete suplimentar față de cele existente deja.

Și tot în luna aprilie dorim să finalizăm toate procedurile astfel încât să putem deschide posibilitatea de a se vaccina și cu ajutorul medicilor de familie, și, pentru comunitățile din mediile rurale, din comunitățile îndepărtate, avem varianta cu centrele de vaccinare mobile, care se vor duce fix în zone în care nu există medic de familie sau unde nu există un dispensar. (…)

Suplimentar, vom deschide și o altă opțiune, și anume, pentru marii operatori economici care au sute, mii de angajați și care își doresc să se vaccineze, dăm posibilitatea de a deschide puncte de vaccinare în interioriul companiilor lor pentru toți angajații, astfel încât cei care își doresc să poată să se vaccineze într-un timp foarte scurt”, a declarat Andrei Baciu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Precizările secretarului de stat Andrei Baciu cu privire la listele de așteptare pentru vaccinare

În ceea ce privește dozele de vaccin anti-COVID-19 care vor ajunge în România în următoarele săptămâni.

”Vor veni suplimentar 500.000 de doze de la Pfizer care vor ajunge în tranșe săptămânale, avem și dozele de la Moderna, și doze suplimentare de la AstraZeneca. În această lună vor veni și primele vaccinuri Johnson&Johnson, cel mai probabil pe 19 aprilie, vor sosi primele doze, aproximativ 60.000, urmând ca încă o tranșă să sosească până la sfârșitul lunii aprilie, aproximativ alte 100.000 de doze. Practic, acest vaccin care se administrează într-o singură doză va ajuta semnificativ campania de vaccinare.

În lunile viitoare vom primi doze semnificativ mai multe, astfel încât să putem să atingem până în iunie jumătate din ținta propusă pentru luna septembrie”, a mai spus secretarul de stat.

Totodată, Andrei Baciu a explicat dinamica sistemului de liste de așteptare de pe platforma online de programare.

”Noi avem, în momentul de față, în jur de 750.000 de persoane. Cam la nivelul acestei constante rămânem de la o zi la alta, dar avem câteva zeci de mii de oameni noi care se înscriu în fiecare zi și alte câteva zeci de mii de oameni care sunt extrase din această listă mare și care sunt notificate în vederea programării efective la vaccinare. Deci este un circuit cu intrări și ieșiri cu câteva zeci de mii de oameni în fiecare zi, dar cu o masă mare de 750.000 de oameni care se menține”, a mai spus Andrei Baciu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`