Ancuța Popoviciu, judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu, se va transfera la altă instanță. CSM i-a aprobat solicitarea (VIDEO)

Ancuța Popoviciu, judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu, se va transfera la altă instanță. CSM i-a aprobat solicitarea (VIDEO)
Sursa foto: captura foto B1 TV

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat solicitarea judecătoarei Ancuța Popoviciu de a se transfera la altă instanță. Popoviciu este cea care judecă dosarul lui Vlad Pascu, tânărul care, în vara anului trecut, s-a urcat drogat la volan și a lovit mortal cu mașina un băiat și o fată în stațiunea 2 Mai.

Ea a devenit ținta criticilor din cauza modului în care a gestionat până acum dosarul. De exemplu, Ancuța Popoviciu nu știa nici măcar că sunt victime și l-a căutat în sală pe băiatul mort, cerând buletinul acestuia. La un alt termen, ea a întrebat-o pe mama tinerei decedate dacă a mers la înmormântarea acesteia.

Judecătoarea Ancuța Popoviciu se va transfera la altă instanță

Ancuța Popoviciu a cerut transferul de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanța sau Judecătoria Sectorului 2.

Secția pentru judecători a CSM i-a aprobat transferul la Judecătoria Constanța, de la 1 iunie 2024.

Amintim că, luna trecută, CSM a respins propunerea Inspecției Judiciare de suspendare din funcție a judecătoarei. La vremea respectivă, după ce a fost audiată, ea a stat mai bine de un minut în fața reporterilor care îi tot puneau întrebări. Doar s-a uitat în gol și n-a răspuns la niciuna, apoi le-a întors spatele jurnaliștilor.

Tatăl uneia dintre victimele lui Pascu: Nu vrea nimeni să judece acest caz

Într-o intervenție pentru B1 TV, Valentin Olariu, tatăl lui Sebi, tânărul ucis de Vlad Pascu, a declarat că Popoviciu se comportă și în sala de judecată exact cum s-a comportat în fața reporterilor: „Exact cum ați văzut-o acolo, așa e și în sala de judecată. Pur și simplu se uită prin noi, ne întreabă cine suntem și câteva secunde apoi ne întreabă iar cine suntem. Spune să stăm jos, dar toate locurile, trei băncuțe, sunt ocupate. Ăsta e singurul lucru pe care îl spune și se uită prin dosar ca și când s-ar uita prin geam. Nu știu dacă vede ceva în dosarul ăla”.

„Nu vrea nimeni să judece acest caz. Acest caz a fost mediatizat foarte mult și nu vrea nimeni să se bage. Noi doar cerem dreptate, nu cerem nimic altceva”, a mai afirmat Valentin Olariu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Sfaturi pentru această perioadă – Să ne facem utili celorlalți și să dăm ascultare vocii noastre interioare (VIDEO)
23:32 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Traversăm o perioadă portal. Trebuie să începem de la zero într-un domeniu în care nu am funcționat la adevăratul nostru potențial (VIDEO)
22:57 - Tudor Giurgiu vrea să realizeze un film despre Nadia Comăneci pentru 2026, la 50 de ani de la Olimpiada din Montreal: „Am vorbit cu ea şi e foarte încântată”
22:25 - Cod portocaliu de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi Ilfov. Recomandările autorităților dacă te prinde furtuna pe stradă
21:53 - Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Oamenii din localităţile de pe Dunăre stau cu bagajele făcute: „Vine apa abundentă, se întâmplă toate nenorocirile”
21:16 - Cozi imense la moaștele Sfintei Parascheva, deși pelerinajul începe peste 10 zile: „Mulțumesc la Dumnezeu că îmi este fata bine! M-am întors să îi mulțumesc pentru tot!”
20:38 - Vine „un ciclon format de un curent de aer polar maritim”, arată un document intern al Poliției Române. Angajaților li se cere să scoată calculatoarele din priză
20:11 - Mamă şi fiu, cercetaţi pentru tentativă de omor după ce au bătut crunt un bărbat. Victima strângea PET-uri și a fost lovită pentru că umbla în tomberoane
19:40 - Lasconi (USR): Să nu ne lăsăm păcăliți de „cearta” dintre PSD și PNL. Ciucă și Ciolacu dansează în continuare pe muzica lui Iohannis
19:18 - Constanța: Polițist beat, implicat într-un accident. O tânără și un copil de 2 ani au ajuns la spital