Anchetă pentru dublul standard: Șunca, parizerul și conservele de pește, mai proaste în România decât în Vest. Ministerul refuză să spună numele producătorilor (VIDEO)
Ministerul Agriculturii a anunțat rezultatele în cazul anchetei privind dublul standard al alimentelor. Potrivit lui Petre Daea, nouă dintre cele 29 de alimente testate au o calitate mai slabă în România față de Occident. Ministrul a anunțat că va trimite rezultatele Comisie Europene, informează B1 TV.
Anchetă pentru dublul standard: Șunca, parizerul și conservele de pește, mai proaste în România. Ministerul refuză să spună numele producătorilor
#DIRECT_ONE_twbuox#
”Nu pot să fac comparație dacă nu am acces același produs, realizat de același producător. Am socotit necesar să informăm Comisia Europeană că nu dispunem de proceduri ca să determinăm standardul dublu de calitate. Am informat Comisia Europeană că am făcut demersurile necesare pentru a putea ajunge la statele membre, pe piațele lor pentru a preleva probe”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.
Într-o intervenție telefonciă pentru Știrile B1 TV, Costel Caraș, președintele Sindicatului crescătorilor de taurine, a declarat că situația este foarte gravă și l-a criticat pe ministrul Petre Daea pentru faptul că a refuzat să dea numele producătorilor care folosesc dublul standard.
”Mi s-a părut că domnul ministru Daea parcă este scalvul Comisiei Europene, angajatul Comisiei Europene, nu ministrul Agriculturii din România, pentru că, cu așa o frică prezenta… (…) E foarte rău ce se întâmplă, într-adevăr este un dublu standard pentru că cea mai importantă pisă în toată analiza asta este faptul că produsele sunt identice, adică eticheta este identică, ambalajul este identic, producătorul este același iar faptul că într-o conservă de carne se găsește mai puțină carne la conservele din România decât din Vest, sigur că spune clar că este un dublu standard. (…) Mi se pare o extrem de mare jignire adusă unor cetățeni ai UE.
Ce m-a spurprins în conferința de presă este că ministrul Daea a afirmat că nu poate să dea numele producătorilor care se ocupă cu hoțiile astea față de români. În schimb, fără să aibă probe științifice, când au avut anumite suspiciuni față de producătorii români s-au urcat cu picioarele pe ei și i-au distrus”, a spus Costel Caraș.
La rândul său, Sorin Mierlea, președintele Infocons, a spus că dublul standard este o plamă dată principiilor europene.
”Noi vom ieși cu niște studii și teste comparative în următoarea perioadă. Am făcut teste și pe produse de îngrijire corporală, și pe produse de îngrijire a casei și majoritatea din acestea au un dublu standard. Acest dublu standard nu este ceva ilegal, ci, în primul rând, este o problemă de palmă dată pe conceptul și pe principiile europene. Din această perspectivă, eu aștept ca atât ministrul Agriculturii, cât și autoritățile publice din România, la nivelul prim-ministrului, să ia poziție oficială către organismele de la Breuxelles pentru a grăbi această reglementare”, a declarat Mierlea.