Noi investigatii in cazul Colectiv. Procurorii verifică modul în care au fost trataţi răniţii în spitalele româneşti după tragedia în care 64 de persoane şi-au pierdut viaţa. Mulţi dintre tineri au murit din cauza infecţiilor nosocomiale, informează B1TV.
Chiar dacă a trecut mult timp de la tragedia din 31 octombrie 2015 din clubul bucureștean Colectiv, nu s-au schimbat multe în sistemul de sănătate românesc. În continuare, secția de arși de la Spitalul Floreasca este închisă.
În cazul Colectiv, procurorii de la Parchetul General au luat decizia de viza în investigațiile lor spitalele la care au fost internați victimele, pentru a vedea ce rol au avut instituțiile spitalicești, mai ales că zeci de răniți au contractat infecții intraspitalicești.
Procurorii au disjuns cercetările în dosarul în care au fost trimiși în judecată proprietarii clubului Colectiv, dar și proprietarii firmei care a asigurat spectacolul pirotehnic. Anchetatorii încearcă acum să afle ce rol au jucat spitalele din capitală în tragedia în care 64 de persoane şi-au pierdut viaţa.
Şi asta în condiţiile în care numeroşi răniţi au murit după explozie din cauza infectiilor nosocomiale.
De altfel, numeroși specialişti au declarat la acea vreme că procedurile medicale nu au fost respectate.
Până acum s-a început urmărirea penală "in rem" pentru cel putin 2 capete de acuzare: ucidere din culpă, dar și vătămare corporală din culpă. DNA investighează în paralel și modul în care nu a funcționat acea secție specială pentru arși, de la Spitalul de Urgență Florească.
Anchetă nouă după Colectiv: Procurorii investighează spitalele în care au fost duși răniții
#DIRECT_ONE_21v3he#