Familia unei tinere de 21 de ani, care a murit la Spitalul Județean Galați, acuză medicii că au pus în repetate rânduri un diagnostic incorect, până când nu s-a mai putut face nimic pentru a fi salvată. Mihaela Anghele, studentă în anul lll la Medicină ar fi murit după ce medicii i-ar fi stabilit de două ori diagnosticul greşit și au trimis-o acasă, fără investigații de specialitate, informează publicația locală Viața Liberă.
În urma plângerii depuse, conducerea spitalului a inițiat o anchetă internă. Este a doua anchetă deschisă la acest spital în ultimele zile.
Carmen Anghele, mama tinerei, a povestit că joi, 28 octombrie, fiica ei ar fi început să acuze dureri de spate, motiv pentru care a fost chemată ambulanţa, iar studenta de 21 de ani a fost dusă la Urgenţe, la Spitalul Judeţean Galaţi.
Acolo ar fi aşteptat şase ore până să i se pună un diagnostic, care s-a dovedit a fi greşit. I s-a pus diagnosticul de lombosciatică, fără ca medicul să se apropie de ea. A fot trimisă acasă cu o rețetă, în ciuda stării de sănătate înrăutățite.
„Doctorul a spus că nu se uită la fată fără RMN. Am fost trimiși iar acasă” După două zile, fata a fost dusă din nou la spital. „Durerile au continuat, aşa că sâmbătă dimineaţă, pe 30 octombrie, am venit noi cu ea la spital, la Urgenţe. Când ne-au văzut, doamnele de acolo mi-au spus: A, pentru o durere de spate veniţi iar? Doctorul care a fost chemat i-a pus acelaşi diagnostic, dar tot de la distanţă. I-a dat şi o trimitere la RMN, pentru că dânsul a spus că nu se uită la fată fără RMN.
Era o investigaţie pe care eu, sâmbătă, nu am avut unde să o fac. Astfel, am fost trimişi din nou acasă”, spune mama fetei.
Duminică, fata a simţit că are o umflătură în zona anusului, motiv pentru care mama ei a chemat din nou Ambulanţa, iar tânăra a fost dusă iar la spital. „Şi atunci, tot lombosciatică i-au spus că are, până când i-am arătat doamnei doctor o poză cu abcesul fetei. Atunci, s-au schimbat la 180 de grade şi au spus: chemaţi repede chirurgul, pentru că fata asta are abces şi o să moară.
Acestea au fost cuvintele doamnei doctor. L-au chemat pe domnul doctor chirurg, care, după părerea mea, nu s-a purtat foarte profesionist cu ea”, a declarat Carmen Anghele, mama fetei.
„Vorbiți cu Arafat, să angajeze oameni” Mi-a spus că fata se alintă, deşi ea trecea prin nişte dureri groaznice de câteva zile.
M-a şi dat afară din încăperea în care o consulta. Pentru că o durea tare, fata nu a putut să stea la consult. Doctorul s-a supărat atunci şi a aruncat mănuşile.
I-am spus să-i dea măcar un calmant, ca să poată suporta durerea. Medicul a început să ţipe la mine şi mi-a spus să mă uit în spatele spitalului, pentru că sunt o groază de cazuri de COVID, ce-mi trebuie mie calmante, anestezist, că să vorbesc cu Raed Arafat să angajeze oameni. Carmen Anghele: Apoi, spune mama, medicul i-a spus fetei: „Dacă nu te operez, o să mori!”. „Ea, când a auzit aşa ceva, s-a speriat, a căzut pe o băncuţă de lângă, s-a învineţit la gură şi-mi spunea: Mami, mami, nu mă lăsa! Atunci, eu am luat-o acasă, pentru că mi-a fost milă de ea şi pentru că nu a vrut să mai rămână”.
Ajunsă acasă, fata a început să vomite şi să facă febră, aşa că a mers din nou la Urgenţe, luni, 1 noiembrie. Acolo i s-a făcut un test PCR, iar tânăra, care se simţea foarte rău, a fost nevoită să aştepte ore întregi rezultatul pentru a putea fi internată.
„A trebuit să mai stăm astfel pe holurile de la Urgenţe Chirurgie, pe un pat, fără lenjerie, fără nimic, pentru a aştepta rezultatele testului. În tot timpul acesta, fata mea avea frisoane, am cerut o pătură să o învelesc, dar ei nu au venit să-mi aducă nimic. M-am dezbrăcat şi am pus hainele mele peste ea, m-am aşezat eu peste ea ca să o încălzesc şi i-am cerut soţului să aducă o pătură de la maşină.
Le-am cerut doamnelor asistente care erau pe tură să-mi aducă un termometru, dar nu mi-au mai adus, iar ca să nu le mai deranjez au tras un paravan, ca să nu le mai văd. Au intervenit şi oamenii care erau acolo ca să ne ajute cu ceva, pentru că era doar o copilă. (..) După ce au venit şi au preluat-o, au băgat-o în sala de operaţie, iar de acolo nu mai ştiu nimic concret”, spune femeia. Operată de două ori, dar nu a putut fi salvată Tânăra a fost operată de două ori, diagnosticul oficial fiind de abces perianal. „Doctorul care a operat-o ne-a spus că nici în ziua de astăzi nu se ştie cu exactitate care a fost diagnosticul fetei mele. Unii medici au avut grijă de ea, dar dacă nu au ştiut exact pentru ce să o trateze… Au început apoi să îi cedeze organele, i-au găsit zona zoster, dar şi alte bacterii care, de regulă, sunt luate din spital. I-au făcut hemodializă, a avut nevoie de transfuzii de sânge, au intubat-o”, rememorează mama.
Am cerut de foarte multe ori şi transferul la alt spital, dar au spus că este netransportabilă. Am stat şi am aşteptat, nu am putut face nimic altceva, iar fata mea, din păcate, a murit”.