Anchetă la spitalul „Sfântul Spiridon" din Iași, cea mai mare unitate medicală din Moldova, după ce un pacient, care s-a internat să-şi trateze o complicaţie a diabetului, a murit. Familia vrea să dea spitalul în judecată, convinsă că bărbatul de 58 de ani a fost ucis de o bacterie extrem de agresivă. Medicii recunosc ca ar fi vorba infecţia cu clostridium!
Direcția de Sănătate Publică Iași a cerut conducerii spitalului demararea unei anchete pentru a stabili dacă pacientul a murit în urma unei infecții nosocomiale. Ancheta a fost solicitată de familia bolnavului care a sesizat direct Ministerul Sănătății atunci când rezultatele analizelor au relevat prezenţa bacteriei în organismul victimei.
"În spital la decizia managerului se desfășoară o anchetă asupra acestui caz care a fost sesizat la conducerea spitalului. Sunt analizate documentele medicale, se solicită medicilor de la Diabet, Chirurgie, ATI, puncte de vedere asupra evolutiei cazului. E un caz complex. La finalul anchetei raportul comisiei de anchetă interna va fi înaintat către Direcția de Sănătate Publică", a afirmat Diana Cimpoeșu", purtător de cuvânt al Spitalului Sfântul Spiridon pentru Știrile B1TV.
Anchetă la cel mai mare spital din Moldova: Un bărbat internat pentru o complicație a diabetului a murit după ce a contractat o bacterie
#DIRECT_ONE_tdffq5#
Acesta nu este primul caz în care Spitalul Sfântul Spiridon este reclamat, în urmă cu an, Ministerul Sănătăţii a solicitat explicaţii de la conducerea spitalului ieşean pentru condiţiile în care o femeie şi un bărbat infectaţi cu Clostridium difficile au murit.
Potrivit unei statistici a MS, în 2016, zilnic, în medie, şase pacienţi au fost identificaţi cu o infecţie asociată asistenţei medicale, într-unul dintre cele 15 spitale de stat din Iaşi. Conform acestor date, Spitalul „Sfântul Spiridon“ conduce în „topul“ unităţilor medicale, cu 1.064 de pacienţi identificaţi cu infecţii asociate asistenţei medicale. Zilnic, în medie, trei pacienţi internaţi în spital au aflat că au încă o problemă de sănătate, pe lângă boala pentru care au venit să se trateze. În schimb, raportat la 100 de bolnavi externaţi, incidenţa infecţiilor înregistrate în spital a fost calculată la numai 2,26%