Anca Dragu (USR) a explicat de ce pensia specială a crescut de 105 ori mai mult decât pensia medie normală: „Numai pentru cele speciale este acest regim / Vom vedea un impact negativ pentru noi, cei care plătim taxe și impozite” (VIDEO)

Anca Dragu (USR) a explicat de ce pensia specială a crescut de 105 ori mai mult decât pensia medie normală: Numai pentru cele speciale este acest regim / Vom vedea un impact negativ pentru noi, cei care plătim taxe și impozite (VIDEO)
Foto: Anca Dragu / Facebook

Anca Dragu a avut o intervenție în emisiunea „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, pe B1 TV, unde a vorbit despre pensiile speciale care au crescut de 105 ori mai mult decât pensiile medii normale și a dat și o explicație pentru această creștere uriașă.

„Da, este adevărat și explicația este foarte simplă. Aceste pensii speciale se majorează ori de câte ori se întâmplă creșteri de salarii pentru cei care încă muncesc. Și cei care s-au pensionat primesc în același ritm o creștere de pensie. Deci cumva pensiile acestea speciale funcționează și asimilate salariului. Deci dacă noi 2 suntem colegi, deși beneficiem de un regim de pensii speciale, dumneavoastră rămâneți în activitate, eu mă pensionez că sunt ceva mai în etate să zic așa, am 45 de ani și m-am pensionat. Dacă dumneavoastră vă crește salariul cu 10 %, atunci și pensia mea crește cu 10 %, pentru că eu rămân la acel grad profesional și așa scrie în legea pensiilor speciale că trebuie să țină pasul cu creșterile de salarii. În motivarea recentă a Curții Constituționale, dumnealor și explică acolo, de te doare mintea, cum că trebuie să păstreze statutul și prestanța profesională a magistraților. Dacă cei cărora au rămas să muncească le crește gradul, le crește salariul, atunci asta trebuie să se transfere automat și la pensionarul special, și aici mă refer în special la cei din justiție.

Numai pentru pensiile speciale este acest regim în care pensiile cresc atunci când cresc salariile celor în plată, pe funcțiile similare. Deci este o o anomalie logică totală.

Și pensiile de urmaș pentru cei cu pensii speciale sunt și ele de asemenea calculate la nivelul pensiei speciale, adică abuzurile sunt totale și pe toate planurile atunci când vorbim despre pensii speciale.

Dacă vă uitați și la ce e scris în lege, de altfel, pentru anumite categorii, pentru personalul auxiliar din justiție crește procentul aplicat la baza aceasta foarte generoasă, de la 65 %, la 80 %. De asemenea, baza de calcul crește pentru toți magistrații, pentru că vor fi incluse pe noua lege, din păcate, votată la Senat, miercuri. Deci vor fi incluse și aceste sporuri care înainte nu erau incluse, deci crește și baza pentru toată lumea, și crește pentru unii speciali și procentul aplicat bazei.

Deci vom vedea un impact pozitiv, să zic așa, pentru speciali, negativ pentru noi, cei care plătim taxe și impozite.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)