Președintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, marți, după ce a fost vaccinată împotriva noului coronavirus că se bucură că după lunile de pandemie s-a ajuns în momentul în care vaccinul să fie disponibil, ceea ce înseamnă că în curând am putea să ne reluăm viețile normale.
”Mă bucur că am ajuns în această zi în care vaccinul împotriva acestui virus să fie disponibil. Mă bucur că rata de vaccinare a crescut. Am ajuns la 30.000 de vaccinări pe zi. Asta înseamnă că în curând ne putem relua viețile. Putem să ne vizităm familia, să ne îmbrațisăm cu cei apropiați, să reluăm activitățile, să mergem să ne plimbăm, într-un cuvânt să revenim la viața normală. Este un semn bun pentru economia românească și pentru acest nou început de an”, a declarat Anca Dragu.
„Este o procedură de minim 15 minute în care personalul medical îi ține sub observație pe cei care se vaccinează. Am avut și un schimb de idei cu doamna directoare a acestui spital”, a adăugatAnca Dragu, întrebată dacă a prezentat reacții adverse la vaccinare.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
Șefa Senatului a fost vaccinată, marți dimineață, la ora 10.00, la Spitalul Universitar Militar „Dr. Carol Davila”. Tot atunci a primit vaccinul anti-COVID-19 și preșdintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.
La rândul său, acesta a declarat după vaccinare că a decis să facă acest gest public pentru a le arăta românilor că trebuie să aibă încredere în vaccin.
„Am luat decizia de a mă vaccina în special cu obiectivul de a le arăta românilor că trebuie să aibă încredere în vaccin și în procesul de vaccinare, dar și că vaccinarea cetățenilor români reprezintă singura cale pentru a reveni la o viață normală și a putea relua procesul de creștere economică și pentru a putea să ne reluăm viața în condiții de normalitate.Cred că acestă campanie de vaccinare este funamentală pentru evoluția economică a României”, a declarat Ludovic Orban.
Șefii celor două Camere ale Parlamentului au primit prima doză din vaccinul anti-COVID în a doua etapă de vaccinare, în care sunt imunizate persoanele de peste 65 de ani, cele care suferă de boli cronice și cele care lucrează în sectoare considerate esențiale.