ANAF va cere 70% din banii care nu pot fi justificați și nu au fost declarați

ANAF va cere 70% din banii care nu pot fi justificați și nu au fost declarați
Sursa Foto: Profimedia

ANAF va cere românilor 70% din banii care nu pot fi justificați, conform proiectului asumat de Coaliția PSD-PNL care conține creșteri de taxe.

Fie că este vorba despre cadourile pe care un medic le primește de la pacienți sau despre banii primiți de un lăutar, dacă nu vor fi declarați statul va confisca 70%, potrivit Hotnews.ro.

„Orice venituri realizate de persoanele fizice constatate de organele fiscale, în condiţiile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, a căror sursă nu a fost identificată se impun cu o cotă de 70% aplicată asupra bazei impozabile ajustate. Prin decizia de impunere organele fiscale vor stabili cuantumul impozitului şi al accesoriilor”, se precizează în proiectul de Lege.

În acest moment impozitul pe surse de venit nejustificate este de 16%, dar conform proiectului oficial al Coaliției PSD-PNL, ANAF le va cere 70%.

Conform notei de fundamentare, până la data intrării în vigoare a noilor prevederi, se oferă o fereastră de oportunitate contribuabililor în vederea conformării, respectiv să-și declare veniturile și să-și plătească obligațiile fiscale aferente acestora, evitând riscul încadrării acestora în categoria de risc fiscal și a declanșării unor verificări a situației fiscale personale, cu consecința impunerii cu noua cotă de impozitare și a obligațiilor fiscale accesorii aferente.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`