ANAF trimite notificări de conformare către românii care vând pe OLX. Ce acțiuni trebuie întreprinse de persoanele vizate?

ANAF trimite notificări de conformare către românii care vând pe OLX. Ce acțiuni trebuie întreprinse de persoanele vizate?
Foto: simbol: Agenția Națională de Administrare Fiscală / Facebook

ANAF a emis notificări de conformare către anumite persoane fizice care au obținut venituri din vânzarea de produse pe platforme online, cum ar fi OLX. Această acțiune evidențiază identificarea de către ANAF a persoanelor care au desfășurat, în realitate, o activitate comercială.

Românii care vând pe OLX au primit notificări de conformare de la ANAF

Persoanele care au primit o astfel de notificare de la ANAF sunt obligate să depună Declarația unică, deoarece veniturile lor sunt considerate a fi obținute din activități independente. În situația în care nu se depune declarația, aceste venituri vor fi supuse verificării și controlului din partea Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

„Nu vom lua în considerare persoane care au vândut pe OLX bicicleta copilului. Ne îndreptăm către persoanele care fac activitate comercială”, declara, recent, Teodor Alexandru Georgescu – director general Antifraudă, potrivit Hotnews.

Risc de impunere din oficiu pentru persoanele cu venituri sub 200.000 lei

Potrivit informațiilor prezentate, în cazul persoanelor cu venituri de peste 500.000 lei, a fost inițiată o etapă de verificare documentară. Această verificare are loc la sediul ANAF și are ca rezultat final emiterea unei decizii de impunere, în urma finalizării controlului.

„Celelalte persoane cu sume sub 500.000 lei vor primi acasă o notificare din partea ANAF de conformare. Dacă nu se vor conforma vor urma controale”, a precizat el, în urmă cu câteva luni.

Potrivit consultantului fiscal Cornel Grama, există persoane care au primit notificări și au înregistrat venituri sub 200.000 lei. Aceste persoane se expun riscului de a primi o impunere din oficiu în cazul în care nu se conformează, iar în plus, pot fi acuzate de evaziune fiscală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`