Ies la iveală imagini incredibile din sediul DNA Ploieşti. Fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, a fost înregistrată plângând în hohote când a fost forţată să dea o declaraţie de recunoaştere a vinovăţiei în faţa procurorilor, informează B1 TV. O declaraţie scrisă de procurori, pe care fosta şefă AEP a fost obligată să o semneze. Şi asta fără să se poată apăra. Pentru că, susţine ea, tot cei de la DNA au forţat-o să ia un avocat din oficiu care ar fi fost plătit de cea care a denunţat-o.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
Din imagini, se vede cum procurorul de caz, Cerasela Răileanu îi compune şi dictează declaraţia de recunoaştere pe care Ana Maria Pătru este pusă doar să o semneze: ”Faţă de declaraţia dată astăzi, înţeleg să renunţ la audierea angajaţilor Autorităţii Electorale Permanente, a martorilor care să demonstreze relaţia pe care o aveam cu martorul, dar şi la confruntarea cu acest din urmă martor”.
Plângând în hohote, fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente este pusă să accepte tot ce scriu procurorii.
”Mi-au spus că dacă nu voi recunoaște faptele așa cum dumnealor le-au descris în rechizitoriu, nu-mi voi mai vedea copiulul cinci luni, voi sta acolo cinci luni și voi ieși când vor vrea ei. Cum poţi să recunoşti niște fapte pe care nu le-ai făcut și să renunți la toți martorii în favoarea ta? Că, practic, eu asta făceam acolo, am renunțat la toți martoriicare trebuiau să vină în favoarea mea”, a declarat Ana Maria Pătru.
Şi fără să poată să se apere. Ea a fost obligată să accepte un avocat impus de şeful DNA Ploieşti, avocat plătit chiar de denunţătoarea ei.
PĂTRU: Cât v-a dat ea până acum? Că mi-a zis.
AVOCAT: Tot ce a fost la urmărire penală mi-a dat.
PĂTRU: Deci eu nu o înţeleg pe Irina.
AVOCAT: Deci astea sunt chitanţele, ăsta-i devizul, asta-i factura. Una. Şi asta-i a doua. Dar asta nu e plătită. Mai trebuie să îmi dea un rest, dar nu e plătită. Mai e 1.660.
PĂTRU: Îhî.
AVOCAT: Pentru ultimele.
PĂTRU: Dar nu înţeleg. Deci cât v-a dat până la urmă? Ăştia? Banii ăştia sunt? Sau unde sunt?
AVOCAT: Da. Ăia. Avem aici. Deci cât e. 1.800, 13.200 şi 6.000.
PĂTRU: Păi şi vi i-a băgat în bancă? Ce a făcut?
AVOCAT: Păi nu, mi i-a dat.
PĂTRU: A, vi i-a dat lei.
AVOCAT: Astea-s chitanţele originale. Dar ea a zis, zice: eu nu am ce să fac. Ăsta e exemplarul de chitanţe. Şi asta e factura. Exemplarul unu, care se dă clientului.
PĂTRU: A, dar nu vi i-a dat prin bancă.
AVOCAT: Nu, mi i-a dat cash.
PĂTRU: A, foarte bine. Deci nu prin bancă.
AVOCAT: Nu.
PĂTRU: A, şi aţi trecut numele meu.
AVOCAT: Da, păi da.
PĂTRU: A, nu puteaţi să treceţi Socol.
Ana Maria Pătru spune că a fost nevoie să accepte aceste lucruri pentru că altfel nu mai ieşea din arest.
”Asta a fost soluţia ca să ies de acolo şi să ajung la copilul meu. La solicitarea procurorilor de caz, Lucian Onea şi cerasela Răileanu. Altfel nu aveam nicio soluţie să ies din arest în acea perioadă. Nu am fost auzită, am depus memorii şi plângeri, dar ăsta e statul de drept”, a mai spus Ana Maria Pătru.