Ana Bulai, sociolog: Societatea nu mai are mecanisme care să genereze rușinea. Cea mai mare parte din efortul educațional al profesorilor nu e cu copiii în clasă, ci cu părinții la ședințe (VIDEO)

Ana Bulai, sociolog: Societatea nu mai are mecanisme care să genereze rușinea. Cea mai mare parte din efortul educațional al profesorilor nu e cu copiii în clasă, ci cu părinții la ședințe (VIDEO)
Foto simbol: Inquam Photos / Octav Ganea

Societatea nu mai are mecanisme care să genereze rușinea, a atras atenția Ana Bulai, sociolog, sâmbătă, la „Fărădelege” cu Adriana Stoicescu.

Ana Bulai, pe B1 TV: Un bun părinte înțelege și ce responsabilități are față de propriul copil

Întrebată de ce anumiți părinți refuză să recunoască atunci când sunt conștienți că ai lor copii au, de exemplu, probleme cu drogurile, Ana Bulai a afirmat: „Pentru că nu i-a învățat nimeni să fie părinți. Eu am întâlnit părinți care au ajuns la „Obregia” și își smulgeau părul din cap pentru că le era copilul în sevraj, deși erau convinși că mare lucru nu face, se distrează și el. Nu ne învață nimeni să fim părinți. Societatea nu mai are mecanisme. Pe vremea noastră erau vecinii care anunțau, era o întreagă instituție comunitară care vă făcea să vă fie rușine, nu doar diriginta”.

„Atâta vreme cât comunitatea este tolerantă la violență și nu ne mai este rușine să vorbim oribil în fața blocului, nu ne mai interesează ce părere au vecinii, nu mai sunt mecanisme să genereze această rușine (…), nu putem cere de la școală ceea ce restul lumii nu face, or atâta vreme cât părintele nu își înțelege rolul lui educativ și i se pare că trimite copilul la școală și asta e tot, rolul lui de părinte e doar să îl hrănească și să îl îmbrace, ca și cum ar fi un animal de companie, este foarte greu să faci schimbări doar prin instituțiile statului”, a continuat sociologul.

„Responsabilitatea părinților trebuie învățată și un bun părinte este cineva care înțelege și ce responsabilități are față de propriul copil. Cea mai mare parte din efortul educațional să știți că în cazul cadrelor didactice nu este cel cu copiii în clasă, ci cu părinții la ședințele cu părinții – și cu părinții între ei, de asemenea, un efort de acomodare”, a mai spus Ana Bulai.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:06 - Reacția Marei Bănică, după ce a văzut scene degradante cu Raluca Pastramă, surprinse chiar de fostul soț. „M-a marcat foarte tare ce am văzut”
20:57 - Copilul care a tras cu arma în trafic era cu mama lui în mașină. S-a ales cu dosar penal
20:49 - Robert Sighiartău (PNL): „Povestea asta cu dăm premierul la alt partid, ca să arătăm că împărțim puterea, este o formă de manipulare tocmai ca să nu trezească aceeași frică și teamă pe care poporul, pe bună dreptate, o are față de PSD” (VIDEO)
20:47 - Sighiartău (PNL): „PSD se pregătește deja de planul de rezervă, acela de a guverna cu AUR. Sigur, o altă formulă de AUR – încearcă prin Târziu, prin alți lideri să guverneze după alegeri cu acest partid” (VIDEO)
20:26 - Germania a înregistrat primul caz de variola maimuței. Varianta virusului este mai periculoasă
20:21 - Un român a rămas fără mașină și fără o geantă plină de bani, după ce polițiștii au descoperit ce ascundea
20:14 - Vlad Nistor, despre acuzațiile PNL la adresa PSD: Asta ar fi, cred eu, cel mai înfiorător lucru care i s-ar putea întâmpla poporului român (VIDEO)
19:58 - Pensionarii care au primit bani mai mulți din greșeală nu trebuie să îi returneze
19:51 - Nicușor Dan: „Nimeni nu verifică activitatea de urbanism a primăriilor de sector, instituțiile de control nu funcționează” / Despre acuzația că nu vrea să mai dea autorizații de construire: „E propaganda speculatorilor imobiliari” (VIDEO)
19:47 - Populația Ucrainei a scăzut alarmant de la începutul invaziei ruse. Numărul ucrainienilor care au intrat ilegal în România