Ana Birchall anunță că încep procedurile pentru extrădarea lui Radu Mazăre: Am decis mobilizarea tuturor resurselor Ministerului Justiției pentru îndeplinirea formalităților legale (VIDEO)

Ana Birchall anunță că încep procedurile pentru extrădarea lui Radu Mazăre: Am decis mobilizarea tuturor resurselor Ministerului Justiției pentru îndeplinirea formalităților legale (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat, vineri, că a primit documentele în baza cărora se poate solicita extrădarea lui Radu Mazăre din Madagascar.

”Confirm că astăzi, 10 mai 2019, la ora 13.15, Ministerul Justiției a primit de la instanțele competente, Curtea de Apel București și Înalta Curte de Casație și Justiție, documentele prin care s-a constatat îndeplinirea condițiilor legale pentru a se solicita extrădarea domnului Radu Ștefan Mazăre”, a declarat Ana Birchall.
Ministrul a mai spus că în acest context vor începe de urgență procedurile pentru formularea cererii de extrădare a fostului primar din Constanța.

”Am dispus ca în baza documentelor primite să înceapă la Ministerul Justiției, în regim de urgență, imediat, procedurile și demersurile legale pentru formularea și trimiterea cererii de extrădare. Am decis mobilizarea tuturor resurselor de care dispune Ministerul pentru îndeplinirea formalităților legale.

Vreau să mulțumesc colegelor și colegilor mei din Ministerul Justiției care vor lucra în această perioadă non stop, având în vedere un dosar cu peste 600 de pagini care trebuie traduse de dun traducător autorizat într-un timp extrem de scurt, având în vedere că durata arestului provizoriu dispus de autoritățile din Madagascar este de șase zile, termen care a început să curgă din data de 8 mai 2019. Practic, Ministerul Justiției are la dispoziție cel mult două zile de lucru pentru a putea trimite în termen dosarul care cuprinde toate documentele ce însoțesc cererea de extrădare”, a mai spus Ana Birchall.

Radu Mazăre a fosta restat în 8 mai de autoritățile din Madagascar. Fostul edil a primit un mandat de arestare de șase zile.

În luna februarie, Radu Mazăre a fost condamnat definitiv la nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor fictive de terenuri de pe faleza din Constanța.

De asemenea, pe 3 mai, fostul edil a primit o condamnare la 9 ani și 10 luni de închisoare în dosarul „Polaris”. Decizia a fost luată de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție și nu este definitivă.

Radu Mazăre este plecat din ţară din decembrie 2017 şi trăieşte în Madagascar, unde şi-a construit din timp un complex de bungalow-uri pe malul Oceanului Indian.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră