Americanii care se ocupă de mini-reactoarele de la Doicești vor fi plătiți la oră. Costurile pot depăși 156 de milioane de dolari

Americanii care se ocupă de mini-reactoarele de la Doicești vor fi plătiți la oră. Costurile pot depăși 156 de milioane de dolari
Sursa foto: Shutterstock

Contractul pentru proiectarea mini-reactoarelor de la Doicești nu prevede o valoare fixă, în condițiile în care plata se va face la oră. Nuclearelectrica spune că plata va fi stabilită în funcție de numărul de ore efectuate și de costurile suportate de prestatorul de servicii.

Banii vor fi plătiți dintr-un împrumut de 243 milioane dolari

În 24 iulie compania americană Fluor Corporation și cea românească RoPower, unde Nuclearelectrica deține jumătate dintre acțiuni, au semnat un contract pentru a doua etapă a studiilor privind construirea mini-reactoarelor de la Doicești. Durata contractului este de până la 15 luni.

„Contravaloarea serviciilor prestate va fi stabilită în funcție de numărul de ore de activitate (muncă) efectuate în derularea contractului și în funcție de costurile suportate efectiv de prestator. La acest moment, valoarea estimată a serviciilor guvernate de Contractul FEED Faza 2 este de 156,340,606 USD”, se arată în răspunsul Nuclearectrica.

Fluor este principal contractor, iar NuScale, compania americană care dezvoltă mini-reactoarele, va avea calitatea de subcontractor.
Banii necesari vor fi asigurați dintr-un împrumut de 243 milioane dolari acordat de Nuclearelectrica pentru compania de proiect RoPower, potrivit Hotnews.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:30 - Directorul INFP: Cutremurul de luni face parte din activitatea seismică normală a zonei Vrancea. Dacă erau replici, trebuia să se producă până acum
22:10 - Pâmântul va avea o nouă lună. Cum va putea fi văzut asteroidul și cât timp va sta în orbita planetei noastre
22:09 - Anca Serea a rămas fără bona celor 6 copii ai săi: „Pleacă acasă, unde o așteaptă cele trei fetițe și un vis neîmplinit” / Ce a spus vedeta despre bonele filipineze (VIDEO, FOTO)
22:04 - Daniel Constantin, despre posibilitatea ca Iohannis să candideze la Senat din partea PNL: Mi se pare că e un zvon, deocamdată. La ședințele la care eu am participat, nu a fost nicio discuție în sensul acesta (VIDEO)
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)