Amenzi pentru persoanele care le oferă bani cerșetorilor din Baia Mare, a anunțat primarul Doru Dăncuș: „Îmi asum riscul de a deveni nepopular”

Amenzi pentru persoanele care le oferă bani cerșetorilor din Baia Mare, a anunțat primarul Doru Dăncuș: „Îmi asum riscul de a deveni nepopular”
Image by Myriams-Fotos from Pixabay

Primarul din Baia Mare, Doru Dăncuș, a anunțat amenzi de până la 1.500 de lei pentru cetățenii care vor încuraja cerșetoria în municipiul maramureșean, transmite Agerpres preluată de G4Media.

Amenzi pentru persoanele care le oferă bani cerșetorilor din Baia Mare

Edilul spune că măsura a fost aprobată în Consiliul Local.

„Începând de astăzi, cetăţenii care încurajează cerşetoria vor fi sancţionaţi! Proiectul de hotărâre care permite poliţiştilor locali să aplice amenzi de până la 1.500 de lei celor care oferă bani(…)a fost aprobat în şedinţa Consiliului Local. Aşa cum am procedat mereu, îmi asum riscul de a deveni nepopular dacă asta înseamnă să fac ceea ce este necesar pentru Baia Mare şi pentru băimăreni (…). Ştim cu toţii că acest fenomen al cerşetoriei a ajuns la cote alarmante, nu doar în Baia Mare, ci şi în restul ţării. Am primit nenumărate sesizări din partea băimărenilor care au fost agasaţi sau agresaţi de aceste persoane, chiar în centrul oraşului. Această situaţie trebuie oprită!”, a declarat primarul Doru Dăncuş.

„O amplă campanie de combatere a cerșetoriei”

Oficialul susține că este în desfășurare „o amplă campanie de combatere a cerşetoriei” în Baia Mare.

„Împreună cu cei de la Poliţia Locală, am demarat o amplă campanie de combatere a cerşetoriei în oraşul nostru. Am organizat acţiuni în care i-am ridicat de pe străzi pe cei care apelează la mila oamenilor, în majoritatea cazurilor trimişi de diverşi infractori, şi i-am dus la Adăpostul de noapte. Primesc aici un pat în care să doarmă, mâncare caldă, haine curate şi tot ceea ce vă spun ei că ar avea nevoie atunci când vă cer bani pe stradă!”, a mai declarat primarul din Baia Mare, Doru Dăncuş.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis