Amenzi pe bandă rulantă la zilele unei comune din Brașov / Toţi comercianţii controlaţi erau fără case de marcat și vindeau alimente expirate

Amenzi pe bandă rulantă la zilele unei comune din Brașov / Toţi comercianţii controlaţi erau fără case de marcat și vindeau alimente expirate
Sursa foto: Brasov.net

În urma unei razii organizată de polițiștii din Brașov și de inspectorii Protecției Consumatorului la „Zilele Vulcanului” toți cei 12 comercianți verificați au fost amendați.

Polițiștii au verificat respectarea prevederilor legale cu privire la comerțul de băuturi alcoolice și de țigarete, dar și verificarea modului de transport al produselor alimentare, tipul de vehicule utilizate și condițiile sanitare și de igienă pe care trebuie să le îndeplinească comercianții, potrivit brasov.net.

Autoritățile au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 80.000 de lei și au dispus confiscarea sumei de aproximativ 3.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

De asemenea, în cadrul acestei activități, au fost oprite de la comercializare 10 kg de produse alimentare cu data limită de consum depășită sau păstrate fără respectarea condițiilor de depozitare indicate de producător.

Ulterior activității, reprezentanții a doi dintre agenți economici verificați au fost invitați de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, în vederea continuării verificărilor specifice în domeniul economic.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`