Amenzi de 165.000 de lei în Delta Dunării. Operatorul staţiei de epurare din Mahmudia, sancţionat cu 100.000 de lei / Primăria Murghiol, amendată din cauza aruncărilor ilegale de deșeuri

Amenzi de 165.000 de lei în Delta Dunării. Operatorul staţiei de epurare din Mahmudia, sancţionat cu 100.000 de lei / Primăria Murghiol, amendată din cauza aruncărilor ilegale de deșeuri

Comisarii Gărzii de Mediu au dat amenzi de 165.000 de lei în urma acţiunii pe care o desfăşoară în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Cea mai mare amendă, în valoare de 100.000 lei, a fost aplicată operatorului staţiei de epurare a apei din localitatea Mahmudia.

În urma unei verificări de rutină, comisarii GNM au constatat că operatorul stației de epurare a permis exploatarea acesteia fără a asigura încadrarea indicatorilor de calitate a apei epurate la descărcare, în limitele maxim admise, conform actului de reglementare, în receptorul natural, respectiv în braţul Sf. Gheorghe al Dunării.

Consecinţele au apărut firesc şi imediat. Comisarii din cadrul Comisariatului General al Gărzii Naţionale de Mediu au sancționat contravențional operatorul staţiei de epurare Mahmudia cu amendă de 100.000 lei, pentru nerespectarea legii protectiei mediului.

Au fost dispuse măsuri în vederea conformării, urmând ca verificarea realizării acestora să facă obiectul unui control viitor.

O altă amendă în valoare de 50.000 de lei a fost aplicată de Garda de Mediu Primăriei Murghiol.

Comisarilor GNM le-au fost semnalate chiar de către localnici abandonări ilegale de deşeuri pe raza UAT Murighiol. O echipă de comisari s-a deplasat la faţa locului şi a constatat că sesizările cetăţenilor se confirmă. În consecinţă, primăria a fost amendată cu 50.000 lei şi s-au dispus măsuri imediate de salubrizare a zonelor afectate.

O altă problemă constatată a fost faptul că pe şantierul din portul Murighiol nu se respectă normele din autorizaţia de mediu, iar praful ridicat în urma activităţii este de nesuportat (lucru certificat şi de localnici). În consecinţă, comisarii GNM  au aplicat societății ce operează şantierul o amendă de 15.000 lei şi au dispus măsuri cu caracter permanent pentru protecţia atmosferei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie