Amendă uriașă pentru un bărbat care a abadonat un câine după ce îl transportase într-un tomberon

Amendă uriașă pentru un bărbat care a abadonat un câine după ce îl transportase într-un tomberon
Sursa foto: Facebook / Poliția Română

Un bărbat de 49 de ani, din municipiul Bistrița, a fost amendat cu 12.000 de lei pentru că a abadonat un câine pe care îl transportase într-un tomberon spre periferia orașului, potrivit Tvrinfo.ro.

Bărbatul a abandonat câinele la marginea Bistriței

În cursul după-amiezii de marți, bărbatul respectiv a închis câinele într-un tomberon și l-a transportat cu mașina de serviciu spre periferia orașului Bistrița, iar acolo l-a abandonat.

Scena a fost filmată de un participant la trafic, iar în cele din urmă au ajuns în mediul online. Poliția s-a autosesizat și l-a identificat pe făptaș.

Amendă de 12.000 de lei

Polițiștii bistrițeni spun că i-au aplicat bărbatului o amendă de 12.000 de lei.

„În urma apariţiei în spaţiul public a imaginilor, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Bistriţa-Năsăud s-au sesizat din oficiu şi au demarat verificările pentru identificarea persoanei în cauză. (…) A fost identificat autoturismul în cauză, precum şi conducătorul acestuia, un bărbat de 49 de ani din Bistriţa. În urma verificărilor a reieşit faptul că, în după-masa de 6 august, acesta ar fi transportat şi abandonat un câine, pe domeniul public, strada Valea Budacului. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea Legii 2005/2004, cu amendă în cuantum de 12.000 de lei”, a declarat Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița pentru Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`