Amenda pe care trebuie să o plătească șoferii dacă nu achită taxa de pod de la Fetești, în 2024 / Sancțiunile diferă în funcție de capacitate autovehiculului

Amenda pe care trebuie să o plătească șoferii dacă nu achită taxa de pod de la Fetești, în 2024 / Sancțiunile diferă în funcție de capacitate autovehiculului
Foto: CNAIR

Pentru a trece podul peste Dunăre de la Fetești, șoferii trebuie să plătească o taxă. În caz contrar, aceștia vor fi amendați, iar valoarea sancțiunii va fi mult mai mare decât taxa propriu-zisă. Mulți șoferi preferă să nu mai stea la cozile infernale de la pod și amână să plătească taxa respectivă.

Chiar dacă nu plătesc taxa în acel moment, șoferii sunt depistați cu ușurință, după ce Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a instalat camere de supraveghere în mai multe puncte de pe autostrada A2.

Valoarea amenzii pe care șoferii trebuie să o plătească dacă nu achită taxa de pod de la Fetești

În cazul în care șoferii uită să achite taxa de pod de la Fetești, aceștia au la dispoziție cel mult 24 de ore a zilei următoare trecerii pe pod posibilitatea să o plătească. Fiecare șofer va fi nevoit să plătească amenda în funcție de capacitate autovehiculului.

Pentru autoturisme, șoferii trebuie să plătească 13 lei, iar amenda în cazul neachitării acesteia este de minim 130 de lei.

Șoferii care conduc autovehicule care au între 9 și 23 de locuri sau între 3,5 și 12 tone, amenda este cuprinsă între 470 și 940 de lei. Cei care conduc un autoturism cu mai mult de 23 de locuri sau mai mult de 12 tone vor fi nevoiți să plătească o amendă cuprinsă între 640 și 1.280 de lei, scrie spynews.ro.

În cazul autovehiculelor cu o greutate mai mare de 12 tone, amenda de pod de la Fetești este cuprinsă între 910 și 1.820 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`