Amendă de aproape 20.000 de euro pentru organizatorii centrului de vaccinare de la Palatul Copiilor, care au creat decorațiuni din doze de ser anti-COVID (FOTO)

Amendă de aproape 20.000 de euro pentru organizatorii centrului de vaccinare de la Palatul Copiilor, care au creat decorațiuni din doze de ser anti-COVID (FOTO)
Doze goale de ser anti-COVID de la Pfizer, utilizate la Palatul Copiilor pentru realizarea de decorațiuni de Crăciun / decembrie 2021

Organizatorii din cadrul centrului de vaccinare anti-COVID organizat la Palatul Copiilor au dat naștere unor controverse, după ce au realizat mai multe decorațiuni de Crăciun din doze de ser Pfizer. Acțiunea acestora a primit comentarii pozitive, negative, dar și o amendă consistentă.

Cu 90.000 de lei (n.r. – peste 18.000 de euro) au fost sancționat centrul de vaccinare anti-SARS-COV-2 de la Palatul Copiilor, din București, după confecționarea unor „brazi” și a unor „cutii de cadouri” din doze goale de ser anti-COVID.

„Am fost sesizați în privința existenței unor construcții din deșeuri medicale, în incinta centrului de vaccinare organizat în interiorul Palatului Copiilor, din sectorul 4 al Bucureștiului, iar echipa de control a GNM a găsit și sancționat mai multe abateri legate de folosirea și transportul deșeurilor medicale de acolo.

Garda de Mediu: Decorațiunile din doze de ser anti-COVID au fost desființate

Cele trei sancțiuni contravenționale au totalizat 90.000 de lei. De asemenea, construcțiile respective au fost desființate și ne-am asigurat că recipientele utilizate din care fuseseră realizate, considerate deșeuri medicale nepericuloase, au fost transportate la un operator specializat, pentru a fi eliminate, așa cum prevede legea”, a declarat comisarul general al GNM, Marioara Gătej, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu.

De asemenea, compania de transport a primit o notificare de la Agenția pentru Protecția Mediului, în vederea suspendării activității, până la remedierea problemelor constatate.

Mai precis, autoritățile competente au stabilit că nu s-a respectat regimul de transport al deșeurilor medicale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`