Amenajarea sufrageriei cu o canapea colțar

Amenajarea sufrageriei cu o canapea colțar

Designul livingului va contribui la atmosfera primitoare a casei tale. Alegerea și amplasarea canapelei este esențială în acest sens. De ce ar trebui să luați în calcul un colțar pentru amenajarea sufrageriei dvs.

Colțarul e atemporal

În designul interior, canapeaua tip colțar este atemporală: traversează generațiile evoluând simțitor cu mici accente de modernitate, dar conceptul revizitat rămâne totuși același!

Colțarul optimizează spațiul de locuit!

Colțarul în formă de L este perfect pentru a elibera spațiu pentru alte piese de mobilier din locuința dumneavoastră: măsuță de cafea, comodă, rafturi, plante etc. În mod natural, vă va permite să câștigați metri pătrați prin evitarea utilizării altor fotolii sau scăunele și a pierderilor inutile de spațiu (de exemplu: eliminarea micului pasaj dintre spatele canapelei și perete). Colțarul poate fi, de asemenea, o oportunitate de a ascunde un perete inestetic, dacă mai aveți încă finisaje sau mici lucrări de făcut la interior.

Colțarul: un simbol al confortului extrem…

Configurația sa vă va oferi posibilitatea de a vă odihni picioarele pe partea perpendiculară a șezutului pentru o pauză de lectură sau un mic somn, fără a-i deranja pe ceilalți. De aceea, este apreciat de toți pentru capacitatea sa generoasă! Dacă optați pentru un colțar, persoanele care preferă să stea fără să se sprijine pe spătar se pot bucura de avantajele banchetei. Partea practică a acestei banchete este că poate fi folosită și pentru a așeza o tavă pentru un aperitiv sau o mică plantă decorativă pentru a ușura măsuța de cafea.

Când vine vorba de convivialitate, colțarul este numărul 1

Adesea spațioasă și aranjată astfel încât persoanele așezate să se poată vedea și comunica între ele, canapeaua de tip colțar este apreciată de grupurile mari. Conversațiile decurg fără probleme datorită aranjamentului ideal al invitaților dvs. în raport cu ceilalți. Colțul confortabil pe care îl întruchipează este un punct de atracție în casă, pentru a aduce împreună fizic membrii locuinței. După ce ați decis asupra formei, va trebui să vă decideți asupra materialului: să alegeți țesătură sau piele?

Colțarul poate fi adaptată la dimensiunile camerei dvs.

Poate că aveți în minte imaginea unei canapele tip colțar impunătoare și masive, care aglomerează camera? În realitate, există mai multe dimensiuni disponibile, iar modelul dvs. preferat mai mic poate fi comandat dacă nu se află în stoc. În plus, cotierele care pot face ca o canapea să pară grea sunt acum discrete sau chiar inexistente.

Colțar extensibil: plus de utilitate

Colțarele au, cu siguranță, un stil modern și se potrivesc cel mai bine, în mod evident, în casele contemporane, deși am stabilit că au un stil atemporal, care merg oriunde. Au devenit mult mai populare pentru că îți permit să profiți de tot spațiul din cameră. Un colțar extensibil aduce un plus de utilitate camerei de zi, îmbinând calitățile canapelei destinate socializării cu cele ale patului confortabil pentru invitați surpriză sau pentru nopțile în care nu ai chef să ajungi în dormitor, ci să rămâi în fața televizorului din living.

La fel ca toate canapelele, un colțar extensibil vine în diverse mărimi, culori, materiale și stiluri. Dacă ai un living mai mic, poți opta pentru un colțar extensibil mai îngust și compact, iar dacă ai un living larg, poți alege un colțar extensibil mai mare, cu perne voluminoase. Pentru că un colțar extensibil poate domina o cameră, este bine să ai grijă să îl alegi într-o dimensiune potrivită. Un colțar living este perfect pentru o familie mai mare datorită dimensiunilor sale. Un avantaj al unui colțar extensibil este spațiul de depozitare pe care îl oferă în plus și faptul că tinde să fie mai confortabil dacă cumva aveți oaspeți care rămân peste noapte și dorm pe canapea.

Dezavantajul ar fi că un colțar extensibil nu îți oferă atât de multă flexibilitate în aranjare. Odată ce l-ai cumpărat nu prea îl mai poți așeza în altă poziție, poate doar dacă optezi pentru un model modular. În rest, pot ocupa destul de mult spațiu și nu sunt la fel de ușor de mutat precum canapelele clasice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`