Ambasadorul SUA în România a participat la marșul din Capitală. Adrian Zuckerman a citit numele victimelor din decembrie `89: „Dumnezeu să-i odihnească”

Ambasadorul SUA în România a participat la marșul din Capitală. Adrian Zuckerman a citit numele victimelor din decembrie `89: „Dumnezeu să-i odihnească”
foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Adrian Zuckerman, noul ambasador american în România, a mărșăluit alături de președintele Iohannis și premierul Ludovic Orban pe străzile Capitalei, la comemorarea eroilor Revoluției Române.

Diplomatul cu origini românești a adresat românilor salutul său și al președintelui Donald Trump și a citit numele celor căzuți în lupta pentru libertate. „Dumnezeu să-i odihnească”, a spus Zuckerman, potrivit G4Media.ro.

Înainte să vină la comemorările din Capitală, Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA în România, a participat vineri, la Timișoara, primul oraș românesc liber de comunism, la ceremonia de dezvelire a plăcii de bronz pe care președintele Donald Trump a dăruit-o orașului în semn de omagiu adus eroilor care s-au jertfit pentru libertate, la 30 de ani de la Revoluţie, potrivit news.ro.

„România nu este complet eliberată. Sper că ce a început acum 30 de ani să se completeze în viitorul apropiat”, a afirmat Zuckerman.

Placa din bronz care a fost trimsă de preşedintele SUA, Donald Trump, a fost aşezată pe clădirea Garnizoanei din Piaţa Libertăţii din Timişoara, care va adăposti viitorul Muzeu al Revoluţiei.

„Această placă este dedicată spre eternă amintire locuitorilor eroici ai Timişoarei şi martirilor care au pierit în urmă cu treizeci de ani luptând pentru libertate, democraţie şi drepturile omului în Decembrie 1989.
Dumnezeu să le binecuvânteze memoria!
Dumnezeu să binecuvânteze poporul roman!

Donald J. Trump

Preşedintele Statelor Unite ale Americii”, stă gravat pe placa memorială a preşedintelui Statelor Unite.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`