Ambasadorul Rusiei a vizitat-o la spital pe tânăra accidentată în Capitală de mașina unui diplomat rus

Ambasadorul Rusiei a vizitat-o la spital pe tânăra accidentată în Capitală de mașina unui diplomat rus

Ambasadorul Rusiei la București, Oleg Malghinov, a vizitat-o la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală pe tânăra lovită de un diplomat rus, pe o trecere de pietoni din București, informează Mediafax.

Studenta de 19 ani care a fost accidentată pe 21 octombrie de o mașină a Ambasadei Ruse se află în comă superficială și respiră cu mască de oxigen, însă starea ei este în ușoară ameliorare, potrivit reprezentanților spitalului. Accidentul a avut loc pe o trecere de pietoni aflată la intersecţia Camil Ressu – Ilioara.

Şoferul este cetăţean rus, iar pe legimaţia diplomatică este menţionat faptul că este secretar al Ambasadei. El a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, precum şi prelevarea de probe biologice, invocând imunitatea de care beneficiază.Procurorii au trimis la Judecătoria Sectorului 3 dosarul diplomatului rus care a accidentat-o grav pe studenta, cu propunere a transferului de proceduri, pentru ca bărbatul să poată fi judecat în Rusia.

După ce Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că secretarul Ambasadei Rusiei la Bucureşti beneficiază de imunitate diplomatică, poliţiştii Brigăzii Rutiere au trimis dosarul procurorilor Parchetului Sectorului 3.

La rândul lor, procurorii au trimis dosarul la Judecătoria Sectorului 3, urmând ca magistraţii să dispună, potrivit legii, transferul de proceduri astfel încât cetăţeanul rus să poată fi judecat în ţara lui pentru vătămare corporală din culpă.

Titus Corlățea, ministrul român de Externe, analizează posibilitatea de a solicita ridicarea imunității diplomatului rus, acesta urmând să fie convocat la minister.

Ambasadorul Rusiei, in vizită la studenta accidentată

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`