Ambasadorul Marii Britanii în România, unul dintre cei care au sunat la 112 în seara când s-a produs incendiul din clubul Colectiv: Ulterior, Paul Brummell s-a implicat în ajutarea victimelor

Ambasadorul Marii Britanii în România, unul dintre cei care au sunat la 112 în seara când s-a produs incendiul din clubul Colectiv: Ulterior, Paul Brummell s-a implicat în ajutarea victimelor
Foto: wall-street.ro

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, este unul dintre cei care a sunat la 112 în noaptea tragediei din Clubul Colectiv. Diplomatul s-a implicat apoi, direct, în ajutorarea victimelor din clubul groazei. Brummell a declarat că a primit, pe lângă cererile de transfer ale răniţilor în Anglia, apeluri pentru donaţii de echipament medical şi produse farmaceutice, informează B1 TV.

Paul Brummell a vorbit cu secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, imediat după incendiul din Colectiv.

„Am avut mai multe discuţii cu autorităţile române pentru a vedea cum putem ajuta mai bine”, a povestit ambasadorul britanic la Bucureşti, potrivit Mediafax.
Declaraţiile lui Brummell vin pe fondul unor controverse legate de modul în care oficialii români au cerut ajutor în străinătate. Au apărut informaţii potrivit cărora statul român s-ar fi adresat Comisiei Europene abia în a şasea zi după tragedie.

„Doctorul Pape a crezut că prioritatea cheie ar putea fi transferarea unor pacienţi în Marea Britanie. Apoi eu am avut o întâlnire cu doctorul Pape vineri, 6 noiembrie, şi cu domnul Bănicioiu, ministrul Sănătăţii. În urma discuţiilor, medicul Pape a putut să informeze în legătură cu impresiile sale referitoar la nevoile clinice. La acel moment, domnul Bănicioiu a făcut o cerere formală, sub forma unei scrisori, în aceeaşi zi. Deci am primit scrisoarea în 6 noiembrie”, a mai spus ambasadorul.

Diplomatul britanic a precizat că în scrisoare se cerea ajutor doar pentru transferul unor pacienţi în Marea Britanie, însă ambasadorul a primit mai multe note diplomatice cu un apel pentru donaţii de echipament medical şi produse farmaceutice.

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu şi Raed Arafat au susţinut că autorităţile au preferat să lucreze direct prin interemediul ambasadelor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`