Ambasadorul Israelului: România a făcut lucruri pe care nu le putem spune, a ajutat în culise la eliberarea ostaticilor. Vă mulţumesc pentru asta

Ambasadorul Israelului: România a făcut lucruri pe care nu le putem spune, a ajutat în culise la eliberarea ostaticilor. Vă mulţumesc pentru asta

Reuven Azar își încheie mandatul de ambasador al Israelului în România. La evenimentul de rămas bun, acesta a mulțumit României pentru relația de prietenie și pentru că a ajutat Israelul din culise la eliberarea ostaticilor. În locul lui Reuven Azar, care va ajunge ambasador în India, va veni Lior Ben Dor, care-și va începe mandatul în august.

Ambasadorul Israelului: România ne-a ajutat să eliberăm din ostatici

„Sunt multe lucruri pe care România le-a făcut şi pe care nu le putem spune, faptul că ne-a ajutat din culise la eliberarea ostaticilor. Vă mulţumesc şi pentru asta”, a declarat Reuven Azar, potrivit Agerpres.

Acesta a lăudat apoi vechea relație dintre cele două popoare: „Aceşti doi ani în România au fost extraordinari pentru noi, pentru că România şi Statul Israel au o relaţie unică. Este o relaţie de 1.000 de ani, este o legătură între popoare”.

Reuven Azar a mai susținut că peste un milion de israelieni de origine română au marcat istoria Israelului şi a României. Totodată, acesta a evidenţiat evoluţia proiectelor bilaterale, menţionând importurile de carne din România, mai multe fabrici israeliene din domeniul industriei de apărare care funcţionează în România şi planurile de a avea următoarea companie unicorn în România.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`