Ambasada SUA la București: „România a făcut progrese semnificative în combaterea traficului de persoane” / Reacția, după publicarea unui important raport de către Departamentul de Stat

Ambasada SUA la București: „România a făcut progrese semnificative în combaterea traficului de persoane” / Reacția, după publicarea unui important raport de către Departamentul de Stat
Foto. U.S. Embassy Bucharest / Facebook

Ambasada Statelor Unite la București a salutat publicarea Raportului Departamentului de Stat al SUA despre traficul de persoane, din care reiese că România a făcut progrese semnificative în combaterea acestui flagel.

Ambasada SUA, reacție după publicarea Raportului privind traficul de persoane

Raportul e publicat anual de Biroul pentru Monitorizarea și Combaterea Traficului de Persoane. Documentul „reprezintă un element esențial al eforturilor noastre de a combate flagelul traficului de persoane și al sclaviei moderne, în toate formele pe care le îmbracă”, a transmis ambasada americană.

Conform Raportului, în ultimul an, România a făcut progrese semnificative, dar, la fel ca toate celelalte națiuni, inclusiv SUA, poate face mai mult pentru a preveni traficul de persoane, pentru a ajuta și sprijini victimele și pentru a angaja răspunderea penală pe cei care își tratează semenii ca pe o pradă, a mai transmis Ambasada SUA la București.

Aceasta a remarcat apoi faptul că s-au făcut progrese reale în ce privește eforturile instituțiilor din domeniul aplicării legii și pentru asigurarea unui nivel mai ridicat de protecție și asistență pentru persoanele exploatate, mai ales pentru victimele minore.

Bode: Departamentul de Stat al SUA a scos România de pe lista de supraveghere pentru traficul de persoane

Marți, Lucian Bode (PNL), ministrul de Interne, a anunțat că România a fost scoasă de pe lista de supraveghere a Departamentului de Stat al SUA, în urma publicării raportului anual privind traficul de persoane.

„Raportul Departamentului de Stat conturează o imagine favorabilă a activităților anti-trafic și evidențiază progresele pe care România le-a făcut în ultimul an.

Sistemul anti-trafic de persoane din România este unul funcțional, capabil să ofere un răspuns adecvat acestui tip de criminalitate.

Lupta anti-trafic presupune efortul conjugat al mai multor instituții și cu siguranță ne vom concentra în continuare pe remedierea aspectelor pe care trebuie să le îmbunătățim”, a transmis ministrul de Interne.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`