”Am CHIULIT de la sport, am stat CINCI ORE LA COADĂ, dar am aflat zeci de povești despre Regele Mihai”. Povestea EMOȚIONANTĂ lui Vlad DRAGNE, elevul ÎNGENUNCHEAT la catafalcul fostului suveran (FOTO)

Publicat: 22 12. 2017, 11:46

Vlad Cristian Dragne este un băiat de 16 ani, este în clasa a X-a la ”Colegiul Național Sfântul Sava”, profil mate-info, locul ce l-a avut drept elev și pe Regele Mihai I. El a stat cinci ore la coadă, în fața Palatului Regal pentru a-și lua rămas bun de la Majestatea Sa.

Pe 14 decembrie, școala a decis ca cine vrea să meargă să depună o coroană de flori la Palatul Regal. Vlad a decis să rămână la coadă, unde avea să stea cinci ore. A ajuns în fața catafalcului, a îngenuncheat, în dreapta având ghiozdanul, un fotograf a tras cadrul, iar imaginea s-a viralizat.

Vlad Cristian Dragne este un băiat ce iubește filmele, literatura și jocurile video. Când are timp, scrie și cântă la pian. S-a născut cam pe vremea în care Regele Mihai I, cu prima permisiune de a vizita România, bloca Bucureștiul spre a vorbi, de la balconul ”Continentalului”, în fața a peste un milion de suflete.

”Am citit multe despre Majestatea Sa și am rămas impresionat de faptul că deși lumea i-a cerut să rămână, atunci, de Paști, în '92, și-a ținut promisiunea de a sta doar trei zile”, a spus tânărul, care a fost prezent în platoul TVR1.

”Colegiul Național Sfântul Sava” a decis ca elevii să meargă să depună o coroană de flori la Palatul Regal. Nu s-au făcut liste, nu s-au pus absențe. S-a plecat cu sufletul.

”Am zbughit-o cu o oră mai devreme, am chiulit de la sport, spre ca profii să nu vadă asta”, glumește Vlad Dragne. A ajuns acolo, coada era uriașă. A decis să rămână. Cinci ore, atât a durat așteptarea.

”În fața mea era un bătrânel, avea aproape 80 de ani. Mi-a spus că a venit să-i aducă Regelui un buchet de flori primit de la nepoții săi”, adaugă puștiul de 16 ani. A aflat zeci de povești.

”N-am făcut nimic anormal, a fost un simplu gest de apreciere”, se ”scuză” el. Crede că istoria ultimelor noastre două secole, mai dinamică, mai captivantă, ar trebui studiată mai mult și mai devreme. Adaugă că monarhia este superioară, atât prin rigurozitatea liderilor, cât și prin tradiție, dar spune că nu vrea ca vorbele sale să fie interpretate în fel și chip.

”Dacă deciziile Majestății Sale pot fi contestate, personalitatea sa este demnă de respect și considerație, un model rar întâlnit în zilele noastre”, trage cortina Vlad, un elev dintr-o școală în care se învață carte de peste 320 de ani…