„Am ajuns şi eu cu tricoul jos şi cu chiloţii jos”. Încă o victimă a profesorului Alfred Bulai face declarații cutremurătoare

„Am ajuns şi eu cu tricoul jos şi cu chiloţii jos”. Încă o victimă a profesorului Alfred Bulai face declarații cutremurătoare
Alfred Bulai. Sursa foto: Captură video - Facultatea de Științe Politice SNSPA / YouTube

Apar noi mărturii în cazul profesorului Alfred Bulai, acuzat că s-a folosit de puterea pe care o avea pentru a hărțui sexual studente. Generaţii întregi de tinere au trecut prin acest chin, dar nu au putut vorbi, fiind traumatizate și temându-se ca eventualele plângeri să nu se întoarcă împotriva lor. Studentele și studenții acuză că faptele lui Bulai erau prea bine cunoscute de colegii săi profesori, dar niciunul n-a luat nicio măsură.

Încă o victimă a lui Bulai face declarații

„În anul doi, repetând practica, am ajuns şi eu cu tricoul jos şi cu chiloţii jos”, a declarat Cătălina Tăbăcaru, fostă studentă, pentru Observator News.

20 de ani au trecut de la această experiență traumatizantă și Cătălina încă suferă.

„Toţi am participat la o piesă de teatru improvizată. La final mi-a cerut să rămân. E foarte ciudat, pentru că următorul lucru pe care mi-l amintesc este faptul că eram dezbrăcată în faţa lui şi el era pe un fotoliu. Discuţia s-a purtat despre cum mă simt eu în momentul ăla și dacă vreau să se dezbrace și el şi i-am spus că nu vreau”, a mai povestit fosta studentă.

Ca în majoritatea cazurilor de acest fel, Cătălina a ajuns să se simtă rușinată și vinovată, deși agresorii, nu victimele, ar trebui să aibă astfel de sentimente.

„A fost aşa, ca o negură, ca o boală pe care voiam să o uit. Dezamăgirea pe care am simţit-o faţă de mine a fost ceva colosală. M-am murdărit eu pe mine. A fost ceva total dezamăgitor. Nu aveam tăria de caracter să ies în faţă să fac astfel încât lucrurile astea să nu se întâmple şi altora”, a mai afirmat Cătălina Tăbăcaru, pentru Observator News.

După dezvăluirile site-ului Snoop și scandalul ce a urmat, Alfred Bulai a fost demis de la conducerea Departamentului de Sociologie a SNSPA și a fost suspendat de la participarea la orice activități didactice. Sociologul şi-a depus cererea de pensionare, dar Comisia de etica a SNSPA se ocupă în continuare de ancheta demarată.

„Ştiam că profesorul Bulai este un profesor atipic, care foloseşte metode pedagogice neobişnuite, şocante, dar niciodată nu am crezut că se va ajunge la acest nivel. Au existat nenumărate zvonuri, dar niciodată nu au fost confirmate şi nu au existat sesizări”, a declarat decanul Facultății de Științe Politice, conf. univ. dr. Cristian Pîrvulescu.

Procurorii îndeamnă victimele lui Bulai să vorbească

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 îndeamnă victimele profesorului Alfred Bulai să ia legătura cu procurorii. Parchetul a subliniat că le va asigura victimelor protecția și le va proteja datele de identitate și viața privată.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la împrejurarea că sociologul Alfred Bulai, profesor şi analist politic, ar fi pretins favoruri de natură sexuală unor studente din cadrul SNSPA – Şcoala de Studii Politice şi Administrative – Ministerul Public încurajează orice persoană care deţine date relevante să contacteze organele judiciare la adresa de mail [email protected]”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, într-un comunicat de presă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`