Alți șase pacienți bolnavi de COVID-19, transferați în Germania cu sprijinul MapN

Alți șase pacienți bolnavi de COVID-19, transferați în Germania cu sprijinul MapN
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Alți șase pacienți, infectați cu SARS-CoV-2 și aflați în stare gravă vor fi transferați în Germania, anunță Ministerul Apărării Naționale.

Alți șase pacienți bolnavi de COVID-19, transferați în Germania

Marți, o aeronava C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, va efectua o misiune transport pentru șase pacienți COVID-19, pe ruta București – Hamburg. Cele șase persoane infectate cu SARS-CoV-2 sunt în stare gravă.

Specialiștii din cadrul SMURD București și Serviciul de Ambulanță București – Ilfov vor asigura îngrijirile medicale ale pacienților pe parcursul zborului și transportul de la unitățile medicale din România către aeronavă, informează Agerpres.

CNSU a decis duminică transferarea pacienților români în Germania

Specialiștii au supus la vot Hotărârea nr. 96 privind propunerea abilitării Ministerului Sănătății și al Ministerului Afacerilor de Interne, prin intermediul Departamentului pentru Situații de Urgență, de a semna acordul de transfer al pacienților infectați cu COVID-19 în Germania:

„Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi, 31 octombrie 2021, Hotărârea nr. 96 prin care MS și MAI, prin DSU, sunt abilitate să semneze acordul de transfer al pacienților în Germania”, se arată într-un document oficial CNSU.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`