Încă 8 pacienți confirmați cu COVID-19 au murit. Bilanțul deceselor a urcat la 400 / Focar de infecție cu coronavirus la Institutul Oncologic Cluj-Napoca

Încă 8 pacienți confirmați cu COVID-19 au murit. Bilanțul deceselor a urcat la 400 / Focar de infecție cu coronavirus la Institutul Oncologic Cluj-Napoca

Autoritățile române au anunțat, vineri dimineață, alte opt decese în rândul pacienților infectați cu coronavirus din țară, astfel că bilanțul fatalităților înregistrate în România de la debutul pandemiei de COVID-19 a urcat la 400. Ultimele victime proveneau din Botoșani, Arad, Mehedinți, Cluj, Ialomița, Neamț și Galați, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, care a precizat că laInstitutul Oncologic Cluj-Napoca este un focar de infecție atât la pacienți, cât și la cadrele medicale.

Încă 8 pacienți infectați cu coronavirus au murit. 400 de decese în România de la debutul pandemiei de COVID-19

Decesul 393 se referă la un bărbat de 72 de ani, din județul Botoșani. În 23 martie, el era internat în Spitalul Județean de Urgență Botoșani, la Secția Neurologie, după ce suferise un accident vascular hemoragic. Probele pentru COVID-19 au fost recoltate în 6 aprilie, iar rezultatul a venit pozitiv în 8 aprilie. Victima a decedat în 15 aprilie.Comorbidități: Boală cardiovasculară, Diabet zaharat tip 2.

Decesul 394 implică un bărbat de 54 de ani, din județul Arad, care a fost internat la Spitalul Clinic Județean Arad în 13 aprilie. Probele pentru COVID-19 au fost recoltate în 13 aprilie, iar rezultatul a venit pozitiv în aceeași zi. Bărbatul a decedat în 16 aprilie.Comorbidități: Splenectomie, neoplasm sub chimioterapie.

Decesul 395 se referă la un bărbat de 82 de ani, din județul Arad. În 8 aprilie, el era internat în Spitalul Clinic Județean Arad. Probele au fost recoltate în 8 aprilie, iar rezultatul a venit pozitv în aceeași zi. Victima a murit în 16 aprilie.Comorbidități: HTA, Infarct miocardic în antecedente.

Decesul 396 vizează un bărbat de 64 de ani, din județul Mehedinți, ce a fost internat, în 9 aprilie, la Spitalul Clinic Județean Drobeta Turnu Severin. El era contact cu caz confirmat, iar probele pentru COVID-19 i-au fost recoltate în 8 aprilie. Rezultatul a venit pozitiv o zi mai târziu, în 9 aprilie, iar bărbatul a murit în 16 aprilie.Comorbidități: necunoscute până în prezent (neinscris la medic de familie).

Decesul 397 se referă la o femeie de 64 de ani, din județul Cluj. Deși avea domiciliul în Sălaj, ea fusese internată în 2 martie la Institutul Oncologic Cluj-Napoca pentru tratament oncologic. A fost atribuită județului Cluj,pentru că în Institutul Oncologic Cluj-Napoca este un focar de COVID-19 la bolnavi și personalul medico-sanitar. Probele pentru COVID-19 au fost recoltate în 11 aprilie, când a venit și rezultatul pozitiv. Femeia a decedat în 16 aprilie.Comorbidități: Neoplasm rectal, Ocluzie intestinală, Diabet zaharat, tromboză mezenterica, ICC, Infecție cu Clostridium difficile.

Decesul 398 se referă la un bărbat de 41 de ani, din Ialomița. El s-a întors în țară, din Marea Britanie, pe 27 martie, și era simptomatic, astfel că a fost dus direct din aeroport la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, unde a fost internat. Starea sa s-a agravat, iar din 30 martie a fost transferat la ATI, intubat și ventilat mecanic. Probele pentru COVID-19 au fost recoltate în 27 martie, iar rezultatul a venit pozitiv în 28 martie. Bărbatul a decedat în 16 aprilie.Comorbidități: fără antecedente patologice cunoscute.

Decesul 399 implică o femeie de 65 de ani, din județul Neamț, care a fost internată în 11 aprilie în Spitalul Municipal de Urgență Târgu-Neamț, pentru ca mai apoi să fie transferată la secția de terapie intensivă din Spitalul Județean de Urgență Neamț, cu diagnosticul de pneumonie interstițială și insuficiență respiratorie acută. Probele pentru COVID-19 au fost recoltate în 11 martie, iar rezultatul a venit pozitiv în 14 aprilie, când a și decedat.Comorbidități: Diabet zaharat, HTA, Obezitate

Decesul 400 vizează o femeie de 62 de ani, din județul Galați, despre care autoritățile susțin că ea „om al străzii”. Ea s-a prezentat la UPU din Spitalul Județean de Urgență Galați în 6 aprilie, cu simptome respiratorii. I-au fost recoltate probe pentru COVID-19, iar ea a fost izolată în izolator și apoi internată în secția de Boli Infecțioase a spitalului. Rezultatul a venit pozitiv tot în 6 aprilie, iar victima a decedat în 11 aprilie.Comorbidități: Boală autoimună, HTA, obezitate.

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ CU VICTIMELECOVID-19DIN ROMÂNIA

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ A JUDEȚELOR DIN CARE PROVIN VICTIMELE

Urmăriți B1TV.ro și pe
`