39 dintre „naşii” de la CFR au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Cinci dintre aceştia sunt inspectori de specialitate, iar 26 conductori şi şefi de tren. Între timp, audierile angajaţilor de la Căile Ferate Române au continuat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.
Nu mai puţin de 43 de angajaţi ai Regionalelor Braşov, CLUJ şi Bucureşti au fost aduşi la Parchetul Braşov pentru audieri.
Cei 39 sunt acuzaţi, în afară de luare de mită, şi de divulgare de informaţii confidenţiale privind controalele efectuate de Poliţia Transporturi.
În plus, anchetatorii au dezvăluit că angajaţii CFR foloseau un limbaj codificat, pentru a nu fi prinşi. Din comunicatul Parchetului reiese că angajaţii vorbeau despre cârjă, care însemna de fapt suma primită, iar expresia „încărcarea trenului” se traducea prin a urca frauduos călătorii în vagoane. „Chior” era numit pasagerul care nu avea acte asupra lui, iar un „tren bun” era garnitura în care se transportau periodic călători care nu aveau bilete. Iar pentru a se asigura că nu vor fi prinşi, angajaţii CFR care făceau parte din reţea, mai foloseau şi expresia „nu sta cu mortul pe tine”, adică nu ţine banii luaţi mită asupra ta.