Pentru că nu oricine este dispus să guste din carnea de miel la masa de Paște, alternativa gustoasă, fragedă și fără colesterol vine de la alte animale, crescute ecologic.
Friptură din carne de iepure, miel de Camerun sau, de ce nu, un ied preparat ca la carte. Iar cei care au ales să crească aceste animale abia fac față comenzilor în această perioadă
Oile de Camerun sunt din ce în ce mai căutate în România. Mai ales că sunt crescute ecologic.
„Este o combinație între gazela thomson și muflon și au carnea foarte bună. Mieluții în perioada asta s-au vândut cam la 4 milioane bucata”, spune crescătorul Rezi Taheri.
Dacă din meniul de Paște excludem mieii, de orice fel, atunci ne putem gândi la un iepure la cuptor, așa cum îi place românului. La 11 luni, Uriașul de Transilvania cântărește aproape 12 kilograme.
„Un astfel de iepure costă de la 50 până la 250 de lei, depinde de mărimea lor. Este cerere pentru iepuri, sunt foarte multe persoane care în mod normal nu mănâncă carne de oaie și vor ceva la cuptor”, a mai spus crescătorul.
Sărbătorile se apropie și nu trebuie să uităm de ouale vopsite sau încondeiate; oul de struț face senzație printre cele de găină. Și dacă este și ou de struț Emu, atunci este gata vopsit.
Ofertele sunt variate și delicioase. Nu trebuie decât să vă hotărâți ce vreți să puneți în farfurii de sărbători.