Alte zece decese cauzate de COVID-19. Un al doilea ambulanțier din Suceava, răpus de coronavirus. Bilanțul total a ajuns la 790 de victime

Alte zece decese cauzate de COVID-19. Un al doilea ambulanțier din Suceava, răpus de coronavirus. Bilanțul total a ajuns la 790 de victime
Foto: Hepta

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, duminică, decesul a încă zece români infectați cu coronavirus. Cele mai recente victime aveau vârste cuprinse între 54 și 88 de ani și erau din Suceava, Galați, Dâmbovița, Covasna, Brașov și Olt. Printre ele, și un ambulanțier din Suceava, al doilea din acest județ care a decedat din cauza virusului. Bilanțul total al epidemiei a ajuns la 790 de victime.

Ultimele victime ale COVID-19 în România

Ambulanțierul răpus de SARS-CoV-2 avea 60 de ani. Pe 12 aprilie, acesta a ajuns la Spitalul Județean Suceava, pe 24 a fost transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași – secția ATI – ventilat non-invaziv, iar în 29 a suferit un stop-cardiorespirator, de atunci fiind ventilat mecanic. A fost depistat pozitiv pe 17 aprilie și a decedat pe 2 mai. „Fără comorbidități”, precizează autoritățile.Prima victimă a epidemiei la Serviciul Județean de Ambulanță Suceava a decedat pe 7 aprilie.

Tot în Suceava a decedat un bărbat de 66 de ani. Pe 18 aprilie, el a ajuns la Spitalul Județean, secția Nefrologie. Era pacient dializat la Centrul de dializă. A fost confirmat în aceeași zi și a decedat pe 2 mai. „Comorbidități: boală renală cronică, pacient dializat”.

O altă victimă din același județ e un bărbat de 71 de ani. Pe 23 aprilie, el a ajuns tot la secția Nefrologie a Spitalului Județean. A fost confirmat pe 23 aprilie și a decedat pe 2 mai. „Comorbidități: HTA, sdr. reumatoid, obezitate”.

În Suceava a decedat și o femeie de 85 de ani, persoană asistată. A fost confirmată pe 13 aprilie și a decedat pe 2 mai. „Comorbidități: neoplasm de sân operat, cu metastaze; DZ tip II, HTA, hemoragie digestiva superioara”.

În județul Galați a mai murit un bătrân de la un cămin. Este vorba despre un bărbat de 77 de ani. Pe 28 aprilie, acesta a ajuns la Urgențe, la Spitalul Județean, iar pe 2 mai a fost transferat la ATI, la Spitalul CFR. Din 2 mai era ventilat mecanic. A fost confirmat pe 28 aprilie și a murit pe 3 mai. „Comorbidități: HTA std. II, DZ tip II, boală renală cronică std. II, sdr. depresiv”.

În judeâul Dâmbovița a murit o femeie de 61 de ani, infirmieră la Centrul rezidențial. „Data internării: 17.04.2020, la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște – secția boli infecțioase, transferată în ATI în 23.04.2020, intubate din 24.04.2020”. A fost confirmată pe 16 apriie și a murit pe 3 mai. Suferea de hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II și obezitate.

În Covasna a decedat un bărbat de 60 de ani. El a ajuns pe 29 aprilie la Spitalul de boli infecțioase Sf. Gheorghe, iar pe 31 a fost transferat la ATI, Spitalul Județean de Urgență Sf. Gheorghe, fiind intubat. A fost confirmat pe 29 aprilie și a decedat pe 2 mai. „Comorbidități: IMA în antecedente”.

În Brașov a murit o femeie de 88 de ani, persoană asistată la căminul de bătrâni. „Data internării: 16.04.2020, la Spitalul Județean de Urgență Brașov, transferată în 18.04.2020 la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brasov, din 23.04.2020 transferată în stare gravă în secția ATI-COVID a Spitalului Județean de Urgență Brașov”. A fost depistată pozitiv pe 17 aprilie și a murit pe 3 mai. „Comorbidități: fibroză pulmonară, boală renală cronică std. IV, atrezie corticala cerebrala, insuficienta cardiaca – cardio stimulator”.

Ultima victimă raportată în Suceava e o femeie de 82 de ani, persoană căminul de bătrâni. A fost internată în perioada 05-28 aprilie în Spitalul Rădăuți, pentru „infecție bacteriană nespecificată, boală pulmonară interstitiala”. Pe 9 aprilie a fost testată negativ, dar pe 1 mai rezultatul a fost pozitiv. A decedat pe 30 aprilie. Suferea de hipertensiune arterială.

Epidemia a făcut o victimă și în județul Olt: o femeie de 54 de ani. Pe 21 aprilie, ea a ajuns la Județean de Urgență Slatina – secția ATI, în stare gravă, intubată, iar pe 24 a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova. A fost confirmată pe 23 aprilie și a decedat pe 3 mai. Suferea de hipertensiune arterială și obezitate.

Epidemie de coronavirus în România – Ultimele date

Numărul de infectări cu coronavirus în România a ajuns la 13.163. Dintre ele, 431 au fost înregistrate recent. În străinătate, numărul îmbolnăvirilor în rândul conaționalilor noștri a ajuns la 2.349.

Peste 13.000 de persoane se află în carantină și mai bine de 20.000 în izolare la domiciliu.

De la debutul epidemiei, 790 de români infectați cu SARS-CoV-2 au murit pe teritoriul țării, iar alți 93 în afara granițelor.

4.869 de români s-au vindecat, dar 255 sunt internați la Terapie Intensivă, mai arată datele Grupului de Comunicare Strategică, transmise duminică, ora 13.00.

În rândul cadrelor medicale s-au înregistrat mai multe decese, ultima victimă raportată până duminică fiind un medic din Botoșani.

De la debutul epidemiei și-au pierdut viața doi ambulanțieri din Suceava, trei asistente din Brașov, Țăndărei, respectiv Constanța, un medic tot din Constanța și un altul din Botoșani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`