Alte trei localităţi din judeţul Timiş au intrat în carantină în urma creşterii cazurilor de COVID-19

Alte trei localităţi din judeţul Timiş au intrat în carantină în urma creşterii cazurilor de COVID-19
Sursa foto: Pixabay

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a decis, miercuri, că localităţile Mosnita Nouă, Otelec şi Biled vor intra în carantină pentru următoarele două săptămâni, din cauza ratei de infectare cu COVID-19 aflată în creştere.

Carantină în trei județe din Timiș

„Direcţia de Sănătate Publică Timiş a făcut analiză pe fiecare dintre aceste unităţi administrativ-teritoriale pentru a se vedea dacă se impune măsura carantinarii. Direcţia de Sănătate Publică a transmis Institutului Naţional de Sănătate Publică analizele, iar INSP a transmis, ieri seară, avizele pentru carantinarea localităţilor Otelec, Biled şi UAT Moşnita Nouă – doar localităţile Moşnita Veche, Moşniţa Nouă şi Urseni.

În urma avizului carantinarii dat de INSP, astăzi, subprefectul Mircea Băcală a convocat şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare a localităţilor Otelec, Biled şi UAT Mosnita Nouă – localităţile Mosnita Veche, Mosnita Nouă şi Urseni pentru o perioada de 14 zile”, au transmis reprezentanţii Prefecturii Timiş.

arantinarea întregului judeţ Timiş nu va fi o opțiune care să fie luată în considerare de către autorități, consideră președintele CJ Timiș, Alin Nica. Acesta a respins declarațiile făcute de primarul Timișoarei, Dominic Fritz. Nica a adăugat că încurajează corecta informare a oamenilor care ar trebui să respecte regulile.

Rata de infectare cuCOVID-19în Timiş este miercuri de 5.24 cazuri la o mie de locuitori. În Timişoara, rata de infectare este 7,25 cazuri la o mie de locuitori.

„De câteva zile circulă multe păreri cu privire lacarantinarea Timişoarei, păreri mai mult sau mai puţin întemeiate. Ce pot să va spun sigur este că nu iau în considerarecarantinarea întregului judeţ, iar în ceea ce priveşte Timişoara, dincolo de îndemnurile de respectare a regulilor, cred că ar fi un moment bun să discutăm despre eficienţa carantinei şi mai ales despre o revizuire a modului în care corelăm restricţiile cu rata de infectare. Din păcate, pentru o vreme, va trebui să trăim cu virusul. Sunt de acord şi încurajez corecta informare a cetăţenilor, iar prin propriul exemplu am întărit necesitatea respectării legii şi a regulilor, însă cred că instituţiile şi liderii acestora ar trebui să fie atenţi la limita fină dintre conştientizarea populaţiei şi panicarea acesteia. Facem eforturi susţinute pentru gestionarea pandemiei şi cooperăm interinstituţional, dar să nu scăpăm din vedere că sprijinul populaţiei este vital în astfel de situaţii. Avem datoria să ne întoarcem către comunitate şi împreună cu această să luăm decizii care ajută, nu doar generează frustrare suplimentară”, a scris Alin Nica pe pagina sa de Facebook.

Primarul Timișoarei, despre carantinarea municipiului

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a anunţat, miercuri, că decizia decarantinare a Timişoarei nu ar fi fezabilă, decât dacă ar ficarantinat întregul judeţ.

„Eu cred că aşa cum este făcută acum,carantinarea nu ar avea efecte aşa cum ne dorim. Eu nu cred căcarantinarea Timişoarei este o soluţie fezabilă decât dacă am carantină tot judeţul Timiş, cu controale dure. Eu cred că încă avem o cale să evitămcarantinarea cu toate consecinţele aferente”, a declarat Fritz.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`